fbpx

Wijkverkeersadviseur Noordwest Utrecht

Utrecht
Parttime

Duur van de opdracht: tot en met 31 december 2020
Optie tot verlenging: ja
Uren per week: 24 (gemiddeld)
Solliciteren kan tot en met: 19 maart 2020

Functieomschrijving

Je bent een ervaren verkeerskundig adviseur die zich vooral gaat richten op de wijk Noordwest van de stad Utrecht. Voor die betreffende wijk ben je het eerste aanspreekpunt voor bewoners, ondernemers en instellingen in de wijk, én voor je collega’s waar het gaat om lokale verkeers- en mobiliteitsvraagstukken. Die vraagstukken variëren van de locatie van een parkeerplaats tot het tracé en inrichting van een hoofdfietsroute, en van verkeersveiligheid tot de uitwerking van het mobiliteitsbeleid in de wijk Noordwest. Het ene moment ben je bezig met het afhandelen van bewonersmeldingen. Het volgende moment schrijf je een advies aan de wethouder, of spar je met de beleidsadviseur mobiliteit. Je bent als verkeerskundig adviseur ook het eerste aanspreekpunt voor allerlei ruimtelijke projecten in de wijk. Denk daarbij aan herinrichting van een straat of een bouwopgave. Je schakelt continu tussen allerlei niveaus: praktijk en beleid, bewoners en bestuur, belangen van de wijk en de opgave mobiliteit.

Je taken

 • Je beantwoordt vragen/meldingen op verkeerskundig gebied van bewoners uit de wijk. Zo nodig overleg je met gemeentelijke collega’s, bewonersorganisaties, ondernemers en belangenorganisaties die betrokken zijn bij de wijk.
 • Je geeft verkeerskundige en -technische adviezen in projecten op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke ordening, en in bouwplannen.
 • Je neemt deel aan het Wijkverkeersoverleg, het gebiedsteam en werkt aan projecten in verschillende wijken. Je vertaalt het algemene beleid naar de dagelijkse praktijk in de wijk.
 • Je ondersteunt senior verkeerskundig adviseurs in complexe, integrale projecten in een complexe ambtelijke en bestuurlijke werkomgeving. Je bent als verkeersadviseur een schakel tussen de afdeling Mobiliteit en een van de wijken in Utrecht.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je brengt een afgeronde hbo-opleiding in een vakgerelateerde studierichting mee.
 • Je hebt concrete werkervaring in het vakgebied van mobiliteitsvraagstukken in wijken.
 • Je hebt recente opdrachten in het vakgebied mobiliteit bij de overheid.
 • Je staat open voor overname door de gemeente na de inhuurperiode.
 • Je omschrijft waarom je op basis van de functieomschrijving de perfecte invulling bent voor onze vraag. Denk hierbij met name aan: communicatief en pragmatisch, ervaring in verkeers- en vervoerskundige advisering aan zowel burgers, bedrijven en instellingen, en ervaring in het werken in multidisciplinaire teams.
 • Je hebt ongeveer vijf tot tien jaar ervaring in een overheidsomgeving als verkeerskundige, bij voorkeur in een gemeente met meer dan 100.000 inwoners.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je vermeldt in het cv jouw huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd), zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

15 + 14 =