fbpx

Verandermanager planproces Jeugdgezondheidszorg

Amsterdam
Parttime

Standplaats: Amsterdam
Duur van de opdracht:
1,5 jaar
Optie tot verlenging: 
ja, 6 maanden
Uren per week: 
36 uur
Solliciteren tot en met: 
maandag 3 februari 2020
 
Functieomschrijving
 
De afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD Amsterdam zoekt voor 36 uur per week een interim Verandermanager planproces Jeugdgezondheidszorg. Voor de functionele aansturing van het planbureau, de begeleiding van een verandertraject en het komen tot een herinrichting van het planbureau zoekt Jeugdgezondheidszorg een Verandermanager. De Verandermanager functioneert als verlengstuk van het MT JGZ.
 
Werkzaamheden
 
Het planbureau ondersteunt het operationele planproces van de Jeugdgezondheidszorg; het inplannen van medewerkers, spreekuren professionals, uitnodigen van kinderen/ouders op zo’n wijze dat er een goede balans ontstaat tussen klant, medewerkers en proces. Jeudgezondheidszorg heeft ca 400 medewerkers in dienst en 180.000 kinderen onder zorg. Daarnaast handelt het planbureau het inkomend telefoonverkeer af (callflowproces) voor Jeugdgezondheidszorg en de Ouder-en Kindteams. Er komen jaarlijks ca 175.000
telefoontjes binnen. De Jeugdgezondheidszorg maakt in Amsterdam onderdeel uit van de Ouder-en Kind teams. In regio
Amstelland werkt Jeugdgezondheidszorg samen met de sociale teams jeugd. Als Jeugdgezondheidszorg staan we naast de ouders en de jongeren om gezond, veilig en kansrijk opgroeien mogelijk te maken. We maken daarbij gebruik van het eigen vermogen vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid van de jeugdigen. De doorontwikkeling in het sociaal domein van gemeente Amsterdam en regio Amstelland maakt het nodig dat Jeugdgezondheidszorg zich organisatorisch verder ontwikkelt. Deze ontwikkeling is vastgelegd in de veranderopgave Jeugdgezondheidszorg. De drie veranderlijnen zijn:
 
1. Anticiperen en inspelen op behoeften en wensen van kind, ouders en wijk. Meer persoonlijke zorg op maat, meer richten op veerkracht en eigen regie van ouders, jongeren en kinderen;
2. Versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap van alle Jeugdgezondheidszorg-medewerkers.
Ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Ontwikkelen van bewustzijn eigen vakmanschap én de grenzen ervan. Reflecteren op eigen denken en doen;
3. Integraliteit in dienstverlening: samenwerken vanuit vertrouwen en vakmanschap in de Ouder- en Kind teams en met netwerkpartners in de wijk/ sociaal domein.
 
De drie veranderlijnen hebben grote invloed op het plan- en callflowproces van het planbureau. Parallel hieraan zit het planbureau in een verandertraject. Dit verandertraject kan leiden tot een ander takenpakket en eventueel nieuwe/gewijzigde functies. Het planbureau bestaat momenteel uit twee teamleiders, planners en medewerkers planbureau (totaal 35 fte).
 
Wat wordt verwacht van de verandermanager:
 
– Functioneel aansturen van het planbureau JGZ
– Begeleiden van het verandertraject: waaronder vertaling en implementatie van de veranderopgave
– Jeugdgezondheidszorg naar het samenspel tussen het planbureau en de uitvoering en het verduidelijken van rollen, taken en verantwoordelijkheden
– Vergroten van de onderlinge samenwerking in het planbureau en versterken van de samenwerking van het planbureau met het primaire proces (integrale aanpak)
– Aansturing van de projecten die onderdeel zijn van het lopende verandertraject: selectie en implementatie van planningssoftware (inclusief zelfroostering door professionals)
– de ingebruikname van een nieuw call flowsysteem
– (mede) verkennen van meer regie bij burgers d.m.v. inzetten van een afsprakentool en indien opportuun gereed maken voor implementatie
– Voorstel tot herinrichting van het planbureau
 
Wat we van je verlangen (eisen):
  • minimaal 1 relevante referentie op te geven van de aangeboden kandidaat.
  • de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
  • minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met opleiding op gebied van verandermanagement.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht.
  • minimaal 5 jaar ervaring met aansturing van bedrijfsvoering processen in een complexe omgeving.
  • ruime ervaring met het begeleiden van veranderprocessen in een complexe omgeving (minimaal 3 complexe veranderprocessen begeleid in de afgelopen 7jaar).
  • leidinggevende ervaring met teams > 30 medewerkers.
  • Twee referenties
 
Wat we van je vragen (wensen):
  • ervaring met aansturing/veranderprocessen van operationele planprocessen.
  • kandidaat heeft kennis van sociaal domein en/of van Jeugdgezondheidszorg

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 39 25 64 37.

 

Contact

10 + 10 =