fbpx

Vastgoedjurist

Bilthoven
Parttime

Optie tot verlenging: één maal zes maanden
Solliciteren tot en met: 19 februari 2020
Contractduur: 6 maanden
Uur per week: 10-15 per week

Functieomschrijving

We zoeken een ervaren vastgoedjurist die mee gaat werken aan de uitvoering van de portefeuillestrategie voor gemeentelijk vastgoed. Die strategie houdt in dat de gemeente alleen gronden en gebouwen in bezit houdt die worden ingezet voor de huisvesting van de gemeentelijke organisatie en de gesubsidieerde maatschappelijke instellingen. Dit is het strategisch vastgoed.

Gronden of gebouwen die geen bijdrage leveren aan de gemeentelijke beleidsdoelen moeten zo snel mogelijk worden afgestoten of in herontwikkeling genomen.

De ervaren vastgoedjurist zal daarvoor op de volgende werkzaamheden in nauwe samenwerking met de verkoper gemeentelijk vastgoed worden ingezet. Vanuit jouw ruime juridische vastgoedkennis draag je bij aan:

 • de voorbereiding van verkoop van vastgoed;
 • onderhandelingen over de verkoop van vastgoed;
 • de afhandeling van de verkoop en de overdracht van het vastgoed;
 • het opstellen van diverse overeenkomsten, zoals verkoopovereenkomsten, en indien nodig samenwerkingsovereenkomsten en/of anterieure overeenkomsten;
 • het onderhouden van contracten met klanten en marktpartijen.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde wo-bacheloropleiding in de richting van Rechten.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als vastgoedjurist binnen een gemeentelijke instelling.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van privaatrecht.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van bestuursrecht.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen tien jaar als vastgoedjurist binnen een gemeentelijke instelling.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in de afgelopen vijftien jaar met het opstellen van overeenkomsten en/of contracten op het gebied van grondverkoop bij een gemeentelijke instelling.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met de volgende onderdelen binnen het vastgoed: bouwrecht, bestuursrecht, huurrecht, verjaring en vastgoedfinanciering.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

2 + 15 =