fbpx

Transformatiemanager sociaal domein

Naaldwijk
Fulltime

 

Duur van de opdracht: twaalf maanden
Optie tot verlenging: ja, twee maal zes
Uren per week: 36
Solliciteren tot en met: 7 januari 2020

Voor de gemeente Westland zoekt Axiflex een transformatiemanager sociaal domein.

Functieomschrijving:

Het sociaal domein is volop in beweging. Als transformatiemanager sociaal domein zorg je voor de realisatie van twee omvangrijke en complexe verandersporen voor het sociaal domein in Westland. De sporen richten zich op:

  • het verbeteren van het sturingsmodel voor het sociaal domein (indicatoren, inkoop, regionale samenwerking, uitvoeringsprogramma sociaal beleid et cetera). Je bent daarbij verantwoordelijk voor de adviezen en aanpak met betrekking tot kostenbeheersing op het sociaal domein.
  • de transformatie van de dienstverlening voor de Westlanders die hulp en ondersteuning nodig hebben.

Om deze transformatie handen en voeten te geven, zoekt de gemeente een ervaren manager met visie op het sociaal domein. Om sturing te geven aan de inhoud en samen met de strategisch regisseurs, HR-managers en medewerkers (binnen en stakeholders buiten) de veranderingen echt werkend te krijgen. Samenwerking en integraal werken staan hierbij centraal. Je stuurt inhoudelijk en budgettair op het realiseren van de strategische bestuurlijke opgaven.

Je hebt een sterk analytisch vermogen en weet van aanpakken om daadwerkelijk verbetering te realiseren. Je hebt een voorbeeldfunctie en bent het boegbeeld voor houding en gedrag. Je hebt kennis en visie op de volle breedte van het sociaal domein en aanpalende beleidsvelden. Daarnaast heb je natuurlijk overwicht en weet je eenheid te brengen in de onderlinge samenwerking tussen externe stakeholders (waarvan SKT, Patijnenburg en Vitis cruciale kernpartners zijn), beleid en uitvoering binnen de gemeente Westland. Je bent in staat een professionaliseringslag in- en extern te maken, maar ook te verbinden en te inspireren. Je laat zien dat samenwerking binnen de hele organisatie belangrijk is. Je bent je goed bewust van de politieke context waarbinnen je werkt. Je rapporteert aan de gemeentesecretaris en werkt intensief samen met de directie.

De transformatiemanager sociaal domein is zowel in- als extern zichtbaar. Je hebt een actieve rol in regionale samenwerking met Haaglanden. Je neemt periodiek deel aan het DT als het sociaal domein geagendeerd staat. Ook investeer je in de verbinding met de belangrijkste subsidie- en samenwerkingspartners. Verder ben je actief in relevante netwerken. Je levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de organisatie, waarbij van je wordt verwacht dat je stuurt op integrale resultaten.

Wat we van je verlangen (eisen):

  • Je hebt een universitaire opleiding gevolgd.
  • Je bent uiterlijk beschikbaar per 27 januari 2020.
  • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Wat we van je vragen (gewenst):

  • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van bestuurlijk management en/of verandermanagement op wo-niveau.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring op directieniveau in de afgelopen drie jaar.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring binnen de regio Haaglanden op het gebied van de zorg in de afgelopen drie jaar.
  • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als verandermanager sociaal domein in de afgelopen zes jaar.
  • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in een gemeente met > 100.000 inwoners in de afgelopen vijf jaar.

Goed om te weten

De opdrachtgever verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem rechtstreeks contact op met onze recruiter door te bellen of whatsappen naar: +31 6 23 85 34 94.

Contractduur 12 maanden

Over Axiflex

Axiflex detacheert direct inzetbare juridisch specialisten, beleidsadviseurs, IT’ers, Finance Profesionals, projectleiders en interim-managers binnen gemeentelijke organisaties en het bedrijfsleven. Onze specialisten zijn flexibel inzetbaar in een adviserende-, een management- of uitvoerende rol. Binnen Axiflex werken ervaren specialisten & young professionals.

Contact

7 + 7 =

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Wij sturen je een email als wij een nieuwe vacature in het door jou aangegeven vakgebied hebben ontvangen