fbpx

Technisch projectleider digitaliseringsopgave

Amsterdam
Parttime

Standplaats: Amsterdam
Start: z.s.m. na gunning
Einddatum: 1 jaar na startdatum
Optie tot verlenging:
ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Uren per week:
32 uur
Solliciteren tot en met:
woensdag 12 februari 2020

Functieomschrijving

Als technisch projectleider voor de digitaliseringsopgave trek je verschillende projecten rond de digitalisering van verkeersmanagement. Je hoofdproject is de regionale coördinatie voor de digitaliseringsopgave van landsdeel NoordWest. Onder landsdeel NoordWest vallen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Utrecht zal dit zelf coördineren, dus deze opdracht gaat over de provincies Noord-Holland en Flevoland. Nederlandse overheden maken per landsdeel een publiek uitvoeringsplan om digitalisering structureel te verankeren in de publieke organisaties, en beschrijven daarin hoe ze invulling geven
aan onderstaande ambities en samenwerkingsprincipes. In 2023 hebben we in heel Nederland 90% van onze publieke data op orde. Onder de titel Krachtenbundeling Smart Mobility valt dit onder de kolom Digitaal op orde & digitale bescherming van de reiziger.
Voor de afdeling Verkeersmanagement van de gemeente Amsterdam trek je daarnaast deelprojecten rond deze digitaliseringsopgave, de doorontwikkeling van verkeerssystemen en de opslag, distributie en deling van mobiliteitsdata binnen en buiten de gemeente Amsterdam. In overleg en op basis van het aanbod van projecten, kennis, ervaring en kwaliteiten wordt bepaald welke deelprojecten onder jouw aansturing komen te vallen. Bij de meeste trajecten zul je de vertegenwoordiger of procesbegeleider zijn vanuit de gemeente Amsterdam. De realisatie gaat in samenwerking met collega’s vanuit verschillende organisaties binnen en buiten de gemeente Amsterdam.

De afdeling Verkeersmanagement zit in een transitie van verkeersmanagement naar mobiliteitsmanagement. De stad vraagt dat we het reizen van bewoners en bezoekers integraal gaan aansturen: alle modaliteiten in 1 keten. Data en digitalisering spelen hierin een centrale rol. Samen met het Innovatie Office van de gemeente Amsterdam en de afdeling stedelijk beheer wordt de keten rond data neergezet. Jij zorgt er voor dat er projectplannen worden opgesteld, voortgang gemonitord wordt en dat resultaten conform afspraak worden geleverd. Je stuurt op resultaat en rapporteert aan de stuurgroep of management. 

Werkzaamheden

Je bent de regionale coördinator voor digitaliseringsopgave van de MRA/landsdeel NoordWest. Elke overheidsorganisatie is zelf verantwoordelijk voor de realisatie, maar vanuit het regieteam Verkeersmanagement in de MRA willen wij het voortouw nemen en andere overheden ondersteunen bij deze opgave.

 • Je bent de stedelijke projectleider voor de digitaliseringsopgave van Amsterdam. Dit in nauwe samenwerking met de expert adviseur Verkeersmanagement verantwoordelijk voor data en innovatie.
 • Je bent trekker van deelprojecten of gerelateerde projecten rond de digitalisering van verkeersmanagement.
 • Voor al deze projecten ben je verantwoordelijk voor: 
 • Opstellen en aansturen van project- en uitvoeringsplannen
 • Sturing geven aan de projecten en het in lijn houden met de leidende principes van de organisatie
 • Relatiemanagement: betrekken van partners en draagvlak creëren voor oplossingen. Goede werkrelaties opbouwen en onderhouden met de interne/externe leveranciers en beheerders
 • Realisatie van de mijlpalen in het project
 • Sparren met de medewerkers in de projecten, adviseren over de beste oplossing bij eventuele knelpunten of uitdagingen binnen het project.

Eisen

 • twee referenties (organisatie, naam en contactgegevens contactpersoon)
 • je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Dan wel door een behaalde diploma en/of opgedane relevante werkervaring.
 • een motivatiebrief waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht.
 • je hebt ruime kennis van en ervaring met inkoop procedures.
 • je bent een expert op het gebied van ICT infrastructuur en heeft minimaal 4 jaar ervaring met het uitrollen van complexe infrastructurele projecten (ICT).
 • je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 6 jaar) met het aansturen van complexe ICT projecten; waaronder ervaring met testing, changemanagement en de integratie van applicaties.
 • je hebt aantoonbare ervaring met implementeren van Agile werkwijze.
 • je hebt ervaring met het aansturen van projecten in een publieke en/of private organisatie.
 • je hebt ervaring met het leiden van projecten waarbij je mensen hebt aangestuurd, ondanks dat je geen mandaat hebt gebaseerd op de hiërarchische lijn.

Competenties

 • Resultaatgericht
 • Planmatig en organisatorisch
 • Stressbestendig
 • Analytisch
 • Communicatief vaardig

Alle eisen en competenties moeten duidelijk in het cv te vinden zijn en toegelicht zijn in de motivatie.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

Contact

15 + 4 =