fbpx

Technisch Applicatie Beheerder Azure cloud

Utrecht
Fulltime

Standplaats: Utrecht
Duur van de opdracht:
17 februari 2020 – 31 januari 2021
Optie tot verlenging:
Ja
Uren per week:
36 uur
Solliciteren tot en met:
zaterdag 8 februari 2020

Functieomschrijving

Ter versterking van het Data Platform Beheerteam zijn we op zoek naar een gemotiveerde en ervaren Azure Cloud beheerder, die past in deze rol. Als Data Platform Beheerder zet je je kennis in om het ACE Azure platform te doorgronden en verder te optimaliseren. Je neemt deel aan de zogenaamde Taskforce die nieuwe Cloud componenten op het ACE Azure platform implementeert of uitzoekt. De Taskforce is een tijdelijke multidisciplinaire projectteam bestaande uit Azure Cloud experts, DBA’ers en Azure Cloud software consultants vanuit de leverancier. Verder kan de Taskforce dienen als een podium voor jouw initiatief en goede ideeën en de mogelijkheid om jouw innovatieve idee uit te bouwen.

D&A Azure Beheer een nieuwe afdeling is waar de implementatie van heldere beheerprocessen en duidelijke documentatie volop gaande is. De uitdaging hierbij is dat je directe Data Platform Beheer collega’s meeneemt met een strakke focus op de implementatie van beheerprocessen zoals autorisatie, capaciteits- en configuratie management en je zorg draagt voor een gezamenlijke (beheer)documentatie. Hierbij hebben de Data Platform Beheerders een echte dienende en leidende collega nodig! Jouw kennis en visie over een optimaal werkende IT infrastructuur is zo overtuigend en technisch goed onderbouwd dat collega’s snel jouw keuzes en mening accepteren en zelfs afwachten.

Heb je verder zin om aan de slag te gaan met scripting zoals Ansible, PowerShell of inrichting van Azure DevOps pipelines, NiFi, Informatica, HDInsight, ect.? Dan zit je bij ons goed!

Werkzaamheden

•    Technisch applicatie beheerwerkzaamheden voor verschillende tools in de D&A Ace Azure omgeving.
•    Effectieve inzet van resources in de ACE Azure omgeving.
•    Er voor zorg dragen dat er geen onnodige Cloud kosten worden gemaakt.
•    Processen zodanig optimaliseren zodat maximale performance alleen wordt ingezet indien noodzakelijk en onnodige resources uit worden gezet.
•    Het schakelen tussen de Taskforce, ACE Projectleiding en D&A Teammanager ervaar je als een uitdaging en prettige afwisseling.
•    Communicatie op hoog niveau: je denkt proactief mee en houdt rekening met de situatie van Data Platform beheerders en Taskforce
•    Deelname aan ontwikkeltrajecten, waarbij installatie, configuratie, inrichting en migratie plaatsvindt.
•    Deelname aan de Taskforce om (complexe) technische problemen op te lossen samen met andere partijen.
•    Big data aspecten zoals Norton Works, HDInsight, etc.
•    Proactieve houding bij het documenteren van de technische overdracht vanuit de Taskforce.
•    Proactieve houding bij de afgesproken doelen en scope per kwartaal.

Op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen zo´n 150 collega´s van de afdeling IT Data & Analytics (D&A) hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen. De afdeling geeft (interne) gebruikers snel en betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie. Naast je beheerder collega´s werk je nauw samen met het Advanced Analytics team die een DevOps werkwijze hanteren. Kortom, we zoeken een echte teamplayer.

Op de afdeling Data & Analytics is het programma ACE gestart om te komen tot een state-of-the-art omgeving op de Cloud waarin data vanuit heel NS eenduidig ontsloten, geïntegreerd en optimaal beschikbaar wordt gesteld in een nieuw en solide datafundament.

ACE is het omvangrijke projectprogramma, welke verantwoordelijk is voor de migratie van de bestaande BI omgevingen naar een hele nieuwe omgeving die gebruik maakt van de nieuwste Cloud technologie van Microsoft Azure. Deze nieuwe omgeving wordt ook wel het ACE Azure platform genoemd. ACE staat voor Adaptieve Cloud Ecosysteem (omgeving) en het programma duurt nog tot 2020.

Je komt bij Data & Analytics in het driekoppige Data Platform beheer team voor Azure terecht die verantwoordelijk is voor het up and running houden van het D&A ACE Azure Platform in de Cloud. Data Platform Beheer valt binnen het totale D&A Beheerteam (15 man) welke bestaat uit het Functioneel Applicatie beheerteam, Data Kwaliteit & Privacy team en de D&A Teammanager.

Eisen

Als Data Platform beheerder heb je een brede technische kennis nodig van de hele D&A ACE Azure omgeving. Daarnaast heb je een coördinerende rol en kunt je collega’s scherp houden op de afgesproken doelen.

 • Om succesvol te kunnen zijn in deze rol herken je jezelf in het volgende profiel:
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding (of denk- en werkniveau), bijvoorbeeld op het gebied van Bedrijfskunde of Informatica;
 • Brede kennis van en minimaal 4 jaar ervaring met ICT-systemen;
 • Kennis van de Microsoft Azure Cloud omgevingen (Configuratie, Capaciteits en performance tuning);
 • Kennis en aantoonbare ervaring van Windows Azure Stack
 • Kennis van SQL Server / SSIS / SSAS (Configuratie, Capaciteits en performance tuning);
 • Kennis van ontwikkeltools (zoals Data Management, NiFi, ADLS;
 • Kennis van Agile/DevOps;
 • Kennis van de technische kan van de inrichting van security en autorisaties
 • Kennis van Azure Data Lake Storaga, SQL Server, Azure Analysis Services, Azure HD Insight, Informatica BDM en Apache NiFi;
 • Kenns van scripting in Ansible en PowerShell
 • Kennis of affiniteit met Business Intelligence is een pré.
 • Gestructureerd en nauwkeurig. Afmaker. Staat voor volledige, juiste en actuele documentatie.
 • Teamplayer en goede motivator.

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

Contact

15 + 15 =