fbpx

Teamleider Informatiemanagement

Houten
Fulltime

Optie tot verlenging: twee maal zes maanden
Solliciteren kan tot en met: 1 april 2020
Contractduur: 12 maanden
Parttime uren: 24-36 per week

Functieomschrijving

Je hebt een belangrijke rol bij het op een hoger plan te brengen van de digitalisering binnen HDSR in de komende jaren. Als teamleider Informatiemanagement ben je verantwoordelijk voor integraal advies. Je biedt ondersteuning in de communicatie over informatievoorziening. Je adviseert in de breedte van de organisatie over verdere digitalisering, ontwikkelingen en innovatie en hoe informatievoorziening kan bijdragen aan de veranderopgaven en programma’s bij HDSR. Daarnaast geef je leiding aan het team Informatiemanagement.

Je werkt nauw samen met de teamleider Automatisering, de programmacoördinator en de collega’s van het bedrijfsbureau van de afdeling. Je bent de sparringpartner over diverse waterschapdomeinen en -disciplines. Ook neem je deel aan de besluitvorming inzake inhoud en benodigde investeringen. Je legt verantwoording af aan het duo managers dat leiding geeft aan de afdeling I&A (de manager Bedrijfsvoering en de manager Zuiver).

In het complexe werkveld van informatiemanagement adviseer je over onderwerpen die een steeds grotere samenhang met elkaar hebben en meerdere disciplines omvatten op het gebied van informatievoorziening (architectuur, informatiebeveiliging, privacybeheer en projectmanagement). Om een goede invulling te geven aan deze informatievoorziening, werk je in een dynamisch team samen met diverse specialisten, waaronder informatieadviseurs en applicatiebeheerders. In deze rol ontwikkel je visie op de toekomst aangaande informatiemanagement, en stel je het strategisch informatiebeleid op.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding in de richting van Bestuurlijke informatiekunde, Bedrijfskundige informatica of Informatica.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen tien jaar binnen een leidinggevende functie zoals bijvoorbeeld informatiemanager/adviseur informatiebeheer.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
 • Je bent zo spoedig mogelijk beschikbaar en uiterlijk per 1 juli 2020.
 • Je hebt kennis van methoden en standaarden op het gebied van informatiemanagement, informatieplanning en informatiearchitectuur.
 • Je hebt werkervaring in een leidinggevende functie binnen de overheid zoals waterschappen, gemeenten of Rijkswaterstaat.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Benodigde competenties

 • Je bent een teamspeler.
 • Je hebt sterke adviesvaardigheden.
 • Je hebt organisatiesensitiviteit.
 • Je bent dienstverlenend.

Goed om te weten

Een geheimhoudingsverklaring en Verklaring Omtrent het Gedrag zijn relevant.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl