fbpx

Tactisch inkoopadviseur sociaal domein

Alphen aan den Rijn
Parttime

Optie tot verlenging: Ja, onder gelijkblijvende condities.
Uren per week:
20
Solliciteren tot en met:
26 februari 2020
Duur:
9-3-2020 – 31-7-2020

Functieomschrijving

De tactisch inkoopadviseur is verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren en begeleiden van (complexe) inkooptrajecten in het sociaal domein met een contractwaarde hoger dan de Europese aanbestedingsgrens conform wet- en regelgeving. Hierin is de inkoper betrokken bij alle facetten van het aanbestedingstraject, van voorbereiding via uitvoering tot afronding en decharge.

Je houdt je bezig met het begeleiden van Europese en Nationale aanbestedingen binnen het gebied van het sociale domein, al dan niet in samenwerking met een aantal buurgemeenten. De gemeente Alphen aan den Rijn voert haar aanbestedingen binnen het sociaal domein uit onder de sociale en specifieke diensten, conform paragraaf 2.2.1.8 Aw, wat inhoudt dat wij breder kijken dan de mogelijkheid tot een open house-constructie.

Werkzaamheden

 • Je voert zelfstandig Europese aanbestedingen uit waarbij de risico’s op juridische conflicten tot een minimum beperkt worden.
 • Je kent de aandachtspunten binnen het sociaal domein en weet hier op in te spelen.
 • Je bent in staat om juridische stukken te lezen, te begrijpen en aan te passen aan hetgeen voor het aanbestedingstraject noodzakelijk is. Hieronder vallen het (dan wel, niet, gedeeltelijk) toepasbaar verklaren / aanpassen van de inkoopvoorwaarden en standaardovereenkomsten.
 • Je beschrijft en adviseert in multidisciplinaire teams onder andere het pakket van functionele en technische specificaties, de beoordelingsstrategie, juridische regelgeving, richtlijnen Europese Unie, milieuaspecten, leveringscondities, prijs, kwaliteit en kwantiteit.
 • Je begeleidt het totale aanbestedingsproces, van de Nota van Inlichtingen, beoordeling tot en met gunning en adviseert waar nodig over de implementatie van opdrachten.
 • Je controleert de offertes van (potentiële) leveranciers of hierin wordt voldaan aan de gestelde eisen.
 • Je adviseert de opdrachtgever over gunning en begeleidt de opdrachtgever betreffende de besluitvorming over gunning.
 • Je stelt een onafhankelijk geformuleerd gunningsadvies op, op basis waarvan bestuurlijke besluitvorming kan plaats vinden door gemandateerden.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van (raam)overeenkomsten met de leveranciers, waarbij het belang van de gemeente niet uit het oog verloren wordt, en zorgt voor een juiste toetsing in deze.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde relevante WO /HBO opleiding, bij voorkeur aangevuld met NEVI 1 en 2 of een inkoopgerelateerde opleiding.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als inkoopadviseur binnen publieke- of vergelijkbare overheidsorganisaties binnen het gebied van het sociale domein (op het gebied van Europees aanbesteden).
 • Je hebt kennis en ervaring met het gebruik van het digitale inkoopplatform Negometrix.
 • Je bent goed op de hoogte van de (Europese) aanbestedingregels en de laatste ontwikkelingen.
 • Je dient op inhoud een sparringspartner te zijn voor leidinggevenden en het bestuur.
 • Je hebt ervaring bij inkoopprocessen met onaf­hankelijke oordeelsvorming, benaderen contacten op open, standvastige en stimulerende wijze, bemiddelen, mogelijkheden / oplossingen zien en zoeken, actief interveniëren, omgaan met stress en zorgen voor vertrouwen.
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Je kan goed overtuigen, bent klantvriendelijk en kan omgaan met weerstand.
 • Je hebt onze kerncompetenties (resultaatgerichtheid, samenwerken, klantgerichtheid en veranderingsbereid) hoog in het vaandel staan en bent bereid om soms net een stapje harder te lopen dan verwacht wordt.
 • Je bent in staat complexe offerte aanvragen, inclusief (raam)overeenkomsten, op te stellen in samenwerking met de opdrachtgever.

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

7 + 10 =