fbpx

Senior medewerker backoffice burgerzaken en burgerlijke stand

Houten
Fulltime

Standplaats: Houten
Duur van de opdracht:
4 maanden
Start: donderdag 6 februari
Optie tot verlenging:
Mogelijk maar nog niet bekend
Uren per week: 36 uur
Solliciteren tot en met: donderdag 6 februari

Axiflex zoekt voor gemeente Houten een senior medewerker backoffice burgerzaken en burgerlijke stand.

Functieomschrijving

Als senior medewerker Backoffice Burgerzaken en Burgerlijke Stand ben je onderdeel van een deskundig team van allrounders binnen het KCC. Je werkt nauwkeurig, doelgericht en planmatig. Als medewerker backoffice burgerzaken ben je verantwoordelijk voor het beheer van de BRP. Je verricht alle voorkomende werkzaamheden in het kader van de BRP, zoals berichtenverkeer, (complexe) mutaties en actualiseringen. Je behandelt vraagstukken met betrekking tot naturalisatie, beoordeelt en verwerkt buitenlandse brondocumenten voor een huwelijk, inschrijving in de BRP of het opmaken van akten. Je bent vraagbaak voor burgers en collega’s op het gebied van burgerlijke stand, internationaal privaatrecht, de BRP en weet hoe en wanneer je dit moet toepassen. Daarnaast verwerk je aangiftes van geboorte en overlijden. Het sluiten van (kosteloze) huwelijken behoort eveneens tot jou taken. Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over een zekere mate van “senioriteit”.

Om direct inzetbaar te zijn vereist dit aantoonbare recente werkervaring. Het betreft een functie voor 36 uur per week, voor minimaal de duur van vier maanden met de mogelijkheid tot verlenging.

Voor deze functie zoeken wij een frisse enthousiaste medewerker Burgerzaken met een MBO/HBO werk- en denkniveau. Een paar jaar recente gemeentelijke ervaring op het gebied van de BRP en kennis van de burgerlijke stand is een must; een opleiding AABZ/MLO-BZ een vereiste.

Als medewerker Burgerzaken heb je een goed gevoel voor ontwikkelingen in je werk en de omgeving. Je bent proactief, initiatiefrijk, beslisvaardig, zorgvuldig en kunt je gemakkelijk verplaatsen in de klant. Je bent flexibel en innovatief en een kei in samenwerken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en ziet er als gezicht van de gemeente representatief uit. Je bent vijf dagen in de week beschikbaar en tevens inzetbaar op de avondopenstelling (woensdag).

Eisen

 • Bereid te werken tijdens avondopenstelling op woensdagen (tot 19.00 uur).
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare gemeentelijke werkervaring in de afgelopen 5 jaar als medewerker Backoffice Burgerzaken en
 • Burgerlijke stand 
 • Een afgeronde opleiding BABZ of vergelijkbaar
 • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4
 • Aantoonbare werkervaring met Key2Burgerzaken
 • Aantoonbare werkervaring met de Microsoft-applicaties (Outlook, Word/Excel)

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Competenties

 • Integriteit
 • Nauwkeurigheid
 • Besluitvaardigheid
 • Stressbestendig
 • Communicatief vaardig
 • Klantvriendelijkheid
 • Flexibiliteit
 • Teamspeler
 • Hostmanship

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

13 + 14 =