fbpx

Senior Jurist

Pijnacker-Nootdorp
Parttime

Standplaats: Pijnacker-Nootdorp
Duur van de opdracht: 
6 maanden
Optie tot verlenging: 
een maal 6 maanden
Uren per week: 
20
Solliciteren tot en met: donderdag 6 februari

Axiflex zoekt voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp een Senior Jurist.

De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Control, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie.

De vacature voor Senior Jurist valt onder het team Juridische Zaken van de afdeling Bedrijfsvoering. Het team Juridische Zaken heeft als core business: leveren van juridische adviezen, behandeling van algemeen juridische, bestuurlijke aangelegenheden. Specifiek de vertegenwoordiging van het bestuursorgaan, respectievelijk de rechtspersoon in bestuursrechtelijke respectievelijk civielrechtelijke gedingen. Advisering over klachten en mediation en het wijzigen of implementeren van nieuwe wet- en regelgeving behoren ook tot de werkzaamheden. Het team bestaat uit 3 juristen. Daarnaast maakt de klachtencoördinator / mediator deel uit van het team.

Functieomschrijving

Je adviseert gevraagd en ongevraagd het bestuur, de directie en de organisatie over maatschappelijk en bestuurlijk complexe juridische vraagstukken. Je bent actief op alle taakgebieden van het team. In het bijzonder adviseer je op het gebied van algemeen bestuursrecht, bestuursprocesrecht, verordeningen en uitvoeringsregels. Daarnaast behandel je specifieke onderwerpen zoals Wob-verzoeken, (het toetsen van) overeenkomsten, aansprakelijkstellingen en ingebrekestellingen. Je doet voorstellen ter verbetering van juridische werkprocessen en draagt zorg voor de implementatie van verbeteringen. Bij voorkeur heb je kennis van zowel publiek- als privaatrecht.

Wat we van je verlangen (eisen):

  • Een afgeronde opleiding rechten op wo niveau.
  • Aantoonbare werkervaring met bestuursrecht en procesrecht.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als allround strategisch jurist bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 10 jaar.
    Aantoonbare werkervaring met mediation.
  • Uit het cv dienen de bovenste eisen te blijken met toevoeging van minimaal twee referenties.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

10 + 4 =