fbpx

Senior juridisch adviseur (Wabo)

Enschede
Parttime

Start:1-4-2020 – 31-12-2020
Optie tot verlenging:
Ja, max. 6 maanden
Uren per week:
24 – 32 uur
Solliciteren tot en met:
14-3-2020

Functieomschrijving

Als senior juridisch adviseur Wabo ga je aan de slag met aanvragen voor omgevingsvergunningen, veelal over afwijkend gebruik. Je bereidt de juridische besluitvorming voor door het opstellen van brieven en (concept-)beschikkingen. Ook buig je je over zienswijzen en bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordig je de gemeente bij het voeren van juridisch verweer bij de administratieve rechter. Wat we erg belangrijk vinden, is dat je creatief omgaat met de wet- en regelgeving. Daarmee bedoelen we, dat je per situatie goed kijkt naar de ruimte die de regelgeving biedt, risico’s inschat en hierover adviseert. Daarbij is de bedoeling achter de wet van belang. Kan het ook anders? Dient de letter van de wet exact gevolgd te worden of zie je ruimte? Je krijgt alle steun die nodig is om die ruimte te nemen en daarbij creatief te zijn.

Voor je collega’s ben jij een belangrijke adviseur. Bijvoorbeeld als het gaat om het beoordelen van brieven en beschikkingen, maar ook om uitleg te geven over de ruimtelijke wetgeving of advisering bij projecten en richting bestuur. Naast de omgevingsvergunning, krijg je ook te maken met de apv-vergunningen en –beschikkingen, verkeersbesluiten en de Wet Bibob. Zijn er concept-bestemmingsplannen opgesteld, ruimtelijke visies, nieuwe ruimtelijke initiatieven in de stad of is er nieuwe wet- en regelgeving? Dan denk je mee over deze producten of ontwikkelingen en introduceer je deze in de organisatie. Kortom, een veelzijdige baan met volop mogelijkheden om je kennis in te zetten.

Eisen

 • Je beschikt over een juridisch relevant hbo/wo-diploma en een ruime werkervaring.

In het CV moet blijken dat je aan alle eisen voldoet.

Competenties

 • een flinke portie ‘boerenverstand’ hebt;
 • een klantgerichte houding hebt, met een groot inlevingsvermogen;
 • van een uitdaging houdt;
 • regels en de achtergrond hiervan goed kunt uitleggen aan collega’s, inwoners en bedrijven van Enschede;
 • denkt in oplossingen en daarbij volop je creativiteit inzet;
 • analytisch, flexibel, communicatief sterk en een teamspeler bent;
 • over een grote mate van zelfstandigheid beschikt;
 • ruime kennis en ervaring hebt met het ruimtelijk bestuursrecht.
 • omgevingsbewust
 • goed conflicten kunnen hanteren en prettig in de samenwerking met je collega’s, inwoners, bedrijven en andere betrokkenen

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

15 + 6 =