fbpx

Senior juridisch adviseur vastgoed en grondzaken

Naaldwijk
Fulltime

Optie tot verlenging: één maal drie maanden
Uren per week: 36
Solliciteren tot en met: 19 februari 2020
Contractduur: 6 maanden

Functieomschrijving

Als senior jurist vastgoed en grondzaken geef je samen met collega’s juridisch advies aan het management, het bestuur en betrokken afdelingen. In de behandeling van zaakdossiers wordt integraal samengewerkt met collega’s van andere teams binnen het cluster en andere clusters. Als juridisch adviseur vastgoed en grondzaken ben je verantwoordelijk voor het opstellen, aanpassen en/of beoordelen van juridische stukken, zoals overeenkomsten en akten op het gebied van vastgoed en grondzaken. Denk hierbij aan exploitatieplannen, anterieure grondexploitatie-overeenkomsten, voorovereenkomsten, ontwikkelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, uitvoeringsovereenkomsten, koopovereenkomsten, leveringsakten, huurovereenkomsten, erfpacht, recht van opstal, allonges en de WVG. Vanuit je juridische specialisme neem je deel aan (complexe) projecten, in hoofdzaak op het gebied van ruimtelijke (gebieds)ontwikkelingen. Het gaat om complexe opgaven en onderhandelingstrajecten van préprojectfase tot uitvoering en uitgifte. Je beantwoordt vragen vanuit de gemeenteraad en geeft input en ondersteuning bij beleidsvorming en implementatie van nieuwe wetgeving. Ook betreft het beheercontracten van het gemeentelijk vastgoed. Tot slot signaleer je mogelijke (beleids)verbeteringen en adviseer je mee over beleidsvorming.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde juridische wo-opleiding.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van privaatrecht/vastgoed en grondzaken.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring als senior juridisch adviseur in de afgelopen zeven jaar.
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring als senior juridisch adviseur bij een gemeente in de afgelopen zeven jaar.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in de afgelopen zeven jaar bij een gemeente met meer dan 100.000 inwoners.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Competenties

 • Je kunt de juridische standpunten helder verantwoorden aan niet-juristen. Ook kun je overtuigen in de juridische risico’s. Tegelijkertijd kun je zoeken naar oplossingen die wèl passen.
 • Je kunt over grenzen heen kijken en het overzicht bewaren. Je gaat voor resultaat. Het gaat hier om een stevige adviseursrol en we zoeken iemand die ideeën heeft hoe je hieraan invulling kunt geven.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden en regisseren van processen.
 • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig. Je hebt een vlotte pen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en goede adviesvaardigheden.
 • Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren.
 • Je gaat voor kwaliteit, kunt prima integraal werken om te komen tot oplossingen en het afronden van zaken.

Goed om te weten

De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

6 + 9 =