fbpx

Senior juridisch adviseur handhaving

Naaldwijk
Fulltime

Optie tot verlenging: één keer zes maanden
Uren per week: 32 tot 36
Solliciteren tot en met: 20 februari 2020
Contractduur: 12 maanden
Parttime uren: 32-36 per week

Functieomschrijving

Als senior juridisch adviseur handhaving geef je samen met collega’s juridisch advies aan het management, bestuur en betrokken afdelingen. Je bent sparringpartner voor jouw collega’s. Als breed inzetbare jurist houd je jezelf onder andere bezig met de afhandeling van complexere en politiek-/bestuurlijk-gevoelige handhavingszaken. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van de handhavingsprocedures op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, APV, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid. Je schrijft onder meer vooraankondigingen, voert zienswijzegesprekken, maakt handhavingsbeschikkingen (last onder dwangsom, last onder bestuursdwang, invorderingsbeschikkingen en afwijzing handhavingsverzoeken). Je behandelt en vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en (hoger) beroepszaken. Je beantwoordt vragen vanuit de gemeenteraad. Ook geef je input en ondersteuning bij beleidsvorming en implementatie van nieuwe wetgeving. Je bewaakt de juridische kwaliteit van de afdelingsproducten. Daarnaast geef je juridische ondersteuning op het gebied van handhaving aan het bestuur, management en betrokken afdelingen (Ruimte, Omgeving en Veiligheid en Inrichting en Beheer Openbare Ruimte). In de behandeling van zaakdossiers wordt integraal samengewerkt met collega’s van andere teams binnen de afdeling en andere afdelingen.

Eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde wo-opleiding.
  • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als juridisch adviseur met aandachtsgebied handhaving in de afgelopen zes jaar.
  • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met het coördineren van werkzaamheden en regisseren van processen.
  • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare werkervaring met het toepassen van mediationvaardigheden in de afgelopen vier jaar.
  • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

15 + 2 =