fbpx

Senior communicatieadviseur

Lelystad
Parttime

Optie tot verlenging: drie maal zes maanden
Solliciteren tot en met: 19 februari 2020
Contractduur: 10 maanden
Parttime uren: 21 per week

Functieomschrijving

De communicatieadviseur stelt voor de invoering van de Omgevingswet een communicatiestrategie op en vertaalt deze strategie naar een herkenbare en duidelijke uitvoering. Hiermee wordt duidelijk wat de implementatie betekent voor de provinciale organisatie en het samenwerken met de ketenpartners.

Daarbij behoort ook:

 • een actieve inbreng in de organisatie van de verschillende activiteiten;
 • de berichtgeving over die activiteiten;
 • het verzorgen van de communicatieproducten.

Gelet op de fase en het tempo waarin de invoering van de Omgevingswet plaatsvindt, is behoefte aan een communicatieadviseur met ervaring met de Omgevingswet, die de weg binnen de overheidsorganisaties kent, maar ook met medeoverheden samen weet op te trekken.

De communicatieadviseur stelt voor de Woonagenda een communicatieplan op en vertaalt deze strategie naar een herkenbare en duidelijke uitvoering. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende rollen die gemeenten en provincie hebben conform de Herziene Woningwet 2015. Dit houdt in dat de gemeenten een woonvisie kunnen maken en dat de provincie zich vooral richt op het opstellen van een gezamenlijke woonagenda en het delen van woningmarktgegevens. De Woonagenda richt zich op hetgeen bovenlokaal dan wel gemeenschappelijk is en geeft aan waarin de provincie kan faciliteren. Voor het opstellen van de woonagenda worden verschillende ambtelijke en bestuurlijke bijeenkomsten belegd. Met de communicatie worden de diverse rollen verduidelijkt en geoperationaliseerd. Daarbij worden de gemeenten verleid tot het opstellen van gemeenschappelijke agendapunten om de woningmarkt beter te laten functioneren.

Hiertoe behoort ook:

 • een actieve inbreng in de organisatie van de verschillende activiteiten;
 • de berichtgeving over die activiteiten;
 • het verzorgen van de communicatieproducten.

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding.
 • Je verricht jouw werkzaamheden op het provinciehuis te Lelystad.
 • Je voert de opdracht individueel uit.
 • Je hebt aantoonbare kennis van of werkervaring met de Omgevingswet in de afgelopen drie jaar.
 • Je hebt aantoonbare kennis van of werkervaring met de Woningwet in de afgelopen drie jaar.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als senior communicatieadviseur bij een (de)centrale overheidsinstantie.
 • Je bent als senior communicatieadviseur bij een overheidsinstantie betrokken geweest bij het verzorgen van de communicatie voor minimaal twee projecten in de afgelopen vijf jaar, waarbij sprake was van samenwerkingsverbanden met meerdere organisaties.
 • Je bent aantoonbaar als senior communicatieadviseur betrokken geweest bij het zelfstandig opzetten en uitvoeren van de communicatie voor een project in de afgelopen vijf jaar binnen bij een overheidsinstantie.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten:

 • De provincie kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 • De provincie kan verzoeken tot het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring.
 • De opdracht wordt vervuld op maan-, dins- en donderdag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

2 + 15 =