fbpx

Senior beleidsadviseur

Enschede
Fulltime

Duur van de opdracht: van 9 maart tot en met 4 juli 2020
Optie tot verlenging: ja
Uren per week: 36
Solliciteren tot en met: 7 maart 2020

Functieomschrijving

Als senior beleidsadviseur lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van beleid voor de gemeentelijke financiën in al haar facetten: innovatie en financiële strategiebepaling, maar ook controlling en advies. Je bent een gezaghebbende ‘businesspartner’ en geeft vanuit Concernstaf mede sturing aan de financiële processen van de organisatie. Je adviseert bestuur en management over de (financiële) effecten van bestuursvoorstellen en over (strategisch) financieel beleid in termen van doelmatigheid, rechtmatigheid en de (meerjaren) financiële positie.

Je werkzaamheden bestaan uit:

  • het ontwikkelen van beleid voor de financiële functie en het implementeren van vastgestelde financiële kaders en beleidsvoorstellen;
  • het inhoudelijk adviseren van het college van B&W, de concerndirectie en het controllersberaad over (strategisch) financieel beleid, financiering en planning & control;
  • samenhang brengen tussen diverse ontwikkelingen binnen beleidsterreinen;
  • regie, analyse en toetsing van producten binnen de planning & control-cyclus;
  • het toetsen en beoordelen van de wekelijkse B&W-stukkenstroom vanuit de organisatie;
  • het vormgeven aan de (strategische) beleidskaders en bestuurlijke prioriteiten, zoals vastgelegd in het coalitieakkoord;
  • het uitvoeren van analyses en complexe vraagstukken met een financieel of bedrijfseconomisch karakter.

Profiel

Je bent initiatiefrijk, weet van aanpakken en realiseert concrete voor de gemeente zichtbare resultaten. Je staat stevig in je schoenen, bent ambitieus, gericht op samenwerken en je brengt de nodige relevante ervaring mee. Verder beschik je over een academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur het accent op overheidsfinanciën en/of bedrijfseconomie.

Je bent zowel verbaal als schriftelijk een stevige adviseur.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

12 + 2 =