fbpx

Senior adviseur commercieel vervoer

Utrecht
Parttime

Optie tot verlenging: ja
Uren per week: 20 (gemiddeld)
Solliciteren tot en met: 31 maart 2020

Functieomschrijving

Je bent als senior adviseur commercieel vervoer inzetbaar bij verschillende mobiliteitsvraagstukken in de stad. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de kwaliteit van het taxivervoer, maar ook aan de beleidsadvisering voor het vinden en inrichten van definitieve locaties voor commercieel vervoer in het Stationsgebied. Je adviseert in deze vraagstukken op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau en draagt bovendien de verantwoordelijkheid voor het nakomen van afspraken die de gemeente met de Raad en/of andere stakeholders heeft gemaakt. Je hebt brede kennis over mobiliteit en in het bijzonder over taxi- en touringcarvervoer. Je overlegt proactief met de opdrachtgever over de wijze waarop knelpunten zijn op te lossen. Je belegt de verantwoordelijkheid voor het oppakken/realiseren van werk op die plek waar de verantwoordelijkheid zit (bij zowel interne (VTH, Veiligheid, Gebiedsopgaven, Stadsbedrijven) als externe (politie, vervoerders) partners. Je adviseert en ondersteunt de wethouder op dit dossier. . Bovendien ben je de eerste contactpersoon voor de taxi- en touringcarsector en de omgeving, en zorg je dat de sector wordt gehoord zonder dat de (politieke en maatschappelijke) belangen van de gemeente worden vergeten.

Je taken

Als senior adviseur commercieel vervoer:

 • ben je vanuit de opgave Duurzame Mobiliteit dé trekker en beleidsadviseur op het dossier commercieel vervoer;
 • ben je accounthouder voor de taxisector, taxi-gerelateerde zaken en touringcarsector;
 • zorg je dat de sectoren worden gehoord zonder dat de (politieke en maatschappelijke) belangen van de gemeente worden vergeten of geschaad;
 • zorg je dat de afspraken worden nagekomen die de gemeente met bijvoorbeeld de Raad en sector heeft gemaakt;
 • zorg je dat de verantwoordelijkheden rondom taxi- en touringcarvervoer helder zijn belegd;
 • zorg je dat het project Certificering Taxi goed wordt afgerond;
 • ben je verantwoordelijk voor monitoring van het taxi- en touringcarbeleid;
 • adviseer je over taxi- en touringcarontwikkelingen in mobiliteitsbeleid, je stelt daarbij onder andere een visie op voor taxi’s en touringcars in het centrum;
 • presenteer en draag je het taxi- en touringcarbeleid uit in diverse overleggen en/of tijdens besluitvormingsmomenten;
 • werk je in samenwerking met het ministerie en de G7 aan toekomstig taxi- en touringcarbeleid.

Profiel

De functie van senior adviseur commercieel vervoer vraagt om een initiatiefrijke, proactieve , flexibele en daadkrachtige persoonlijkheid. Je bent makkelijk in de omgang, open en transparant, dienstbaar, geen betweter of haantje, en je ben niet snel van je stuk te brengen (kan tegen een stootje). Verder leg je makkelijk contact, vraag je door, kan je snel schakelen tussen verschillende (communicatie)niveaus en werk je integraal. Ook ben je een logisch denker en doener.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of academische opleiding in een relevant vakgebied.
 • Je hebt recente (niet langer dan vijf jaar geleden) opdrachten bij de overheid in het vakgebied van Mobiliteit ingevuld.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring binnen het vakgebied Mobiliteit.
 • Je hebt duidelijke en concrete ervaring met taxi- en touringcarvraagstukken.
 • Je schrijft een motivatie (maximaal een halve A4-pagina) voor deze opdracht en gaat in op het gestelde profiel.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je vermeldt op het cv een volledig overzicht van je huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd), zodat de gemeente mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl