fbpx

Resultaten Lead Abonnementen

Standplaats: Utrecht
Duur van opdracht: 10-02-2020 – 02-02-2022
Uren per week:
36
Solliciteren tot en met: maandag 3 februari 2020

Daarom kies je voor een functie als Resultaten Lead Abonnementen bij NS
 • Jij leidt een dynamische nieuwe abonnementen propositie voor NS in Nederland.
 • Je werkt aan het maximaliseren van prestaties binnen het marktsegment Abonnementen (‘hoogfrequente reizigers’).
 • Je stuurt op het ontwikkelen en benutten van proposities, producten en services binnen dit segment
 
Zo werkt het 
Deze vacature bestaat binnen ComIT, een nieuw bedrijfsonderdeel dat bestaat uit een nauwe samenwerking tussen Commercie en IT, gestart op 6 januari 2020.
 
Als Resultaten lead abonnementen werk je in de prestatiezone van ComIT. De prestatiezone staat in het teken van het behalen van doelen die vandaag relevant zijn. Hierin is de Resultaten lead abonnementen verantwoordelijk voor het inzetten van bestaande proposities, producten en services voor de specifieke markt van abonnementen in de markt van hoogfrequente reizigers. Je richt je op de groei van omzet, rendement en tevredenheid van reizigers. Je werkt met voor een kernteam van 5-7 FTE en geeft sturing aan in totaal 50 tot 80 FTE. Je werkt bijvoorbeeld aan het grootmaken van NS Flex, ons ‘vlaggenschip’ onder de abonnementen waarbij klanten heel flexibel kunnen reizen in heel het OV en achteraf hun reis betalen.  
 
Als resultaten lead leid je een Resultaten cluster en houd je toezicht op het behalen van gestelde bedrijfsdoelen. Je hebt resultaatverantwoordelijkheid en geeft richting aan de teams die binnen het cluster actief zijn. Je bent een ervaren manager die door het ritme te bepalen, focus te creëren en je visie te communiceren, anderen meeneemt in de ontwikkeling van het cluster. Je bent als Resultaten lead hiërarchisch verantwoordelijk voor een kernteam waar een IT lead, propositie owner, reizigers experience expert, cluster architect, data owner, business controller en een HR business partner in vertegenwoordigd zijn.
 
Verder werk je als Resultaten lead Abonnementen aan :
 • Realisatie van omzetdoelstellingen door o.a. het effectief inzetten van bestaande proposities binnen het segment ‘hoogfrequente reizigers’.
 • Vaardigheden om de klantwaarde te vergroten op basis van retentie, churn, upsell op basis van Customer Lifetime Value Methodiek.
 • Ontwikkeling en beheer van producten, services en diensten met als doelstelling in te spelen op de veranderende behoefte van de reiziger in samenwerking met Resultaten cluster Reiziger.
 • Mede besturen van portfolioprocessen en lean budgettering.
 
Hier gebeurt het
De nieuwe afdeling ComIT heeft de ambitie om de doorlooptijd vanaf idee tot en met de uitwerking van onze producten en diensten flink te verkorten. Als belangrijke schakel en partner in ComIT ben jij medeverantwoordelijk voor de prestaties van ComIT als geheel, en daarnaast draag je actief bij aan de successen van ComIT in het resultatencluster. De afdeling is opgedeeld in de Prestatiezone, de Basiszone en de Innovatiezone. Als resultaten lead Abonnement rapporteer je aan de directeur Commercie en bevindt jouw cluster zich in de Prestatiezone. Je werkt in Utrecht vanaf meerdere locaties naast Utrecht Centraal.
 
Dit neem je mee
De onderstreepte eisen zijn van groot belang. Geef in je cv duidelijk aan waarom en hoe je aan deze eisen voldoet!
 • WO-werk- en -denkniveau.
 • 12+ jaar relevante werkervaring (waarvan 4 tot 6 jaar relevante managementervaring).
 • Je bent een erkend specialist/ professional met brede bedrijfskundige kennis en ervaring en hebt minimaal 6 jaar ervaring met ondernemerschap.
 • Diepgaande kennis en ervaring op het gebied van commerciële abonnementen.
 • Je bent een resultaatgerichte leider met een ondernemerschapsmentaliteit, visie en veranderkundigheid en je hebt aantoonbare ervaring met Agile-werken en werken met SAFe.
 • Aantoonbare ervaring op gebied van Sales en Marketing (digitaal)
 • Aantoonbare ervaring met sturing geven op de P&L van een vergelijkbare afdeling.
 
Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

 

Contact

2 + 1 =