fbpx

Raadsadviseur/commissiegriffier

Zoetermeer
Fulltime

Optie tot verlenging: twee maal één maand
Solliciteren tot en met: 19 februari 2020
Contractduur: 10 weken

Functieomschrijving

Werkzaamheden:

 • Je adviseert en ondersteunt (proactief) de voorzitter en leden van diverse commissies, waaronder primair de commissie Samenleving, door bijvoorbeeld annotaties te maken. Je kent daarbij de (context van) de geagendeerde dossiers, maakt behandeladviezen voor het presidium onder voorbehoud van kwaliteit en besluitrijpheid van stukken, bewaakt de voortgang en denkt mee over vernieuwende ideeën voor de wijze van vergaderen.
 • Je adviseert en ondersteunt (proactief) de voorzitter en leden van de Auditcommissie door bijvoorbeeld te zorgen voor de correcte voorbereiding/afhandeling van commissievergaderingen en contactpersoon te zijn voor de accountant. Je kent daarbij de (context van) de geagendeerde dossiers, maakt behandeladviezen, bewaakt voortgang en denkt mee over vernieuwende ideeën.
 • Je adviseert raads- en commissieleden over onder meer het gebruik van instrumenten of rechten.
 • Je adviseert ambtelijke organisatie en inwoners door het versterken van de verbinding tussen binnen en buiten, tussen griffie en raad en tussen griffie en ambtelijke organisatie.
 • Je leidt projecten op het gebied van veranderingen in werkwijze of begeleidt werkgroepen.
 • Je adviseert en ondersteunt (proactief) werkgroepen van de gemeenteraad, waaronder de klankbordgroep Leeragenda sociaal domein en het platform H10-Jeugd.
 • Je verzorgt het beheer van de portfolio’s van raads- en commissieleden, waaronder geloofsbrieven en allerhande zaken rondom de rechtspositie van raadsleden.
 • Je verzorgt het beheer van de fractievergoedingen, waaronder de uitbetaling van voorschotten en het (doen) controleren van de verantwoordingen.

Eisen

 • Je hebt in de afgelopen zes maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden gehad bij deze gemeente, dan wel zal je met het aangaan van deze opdracht niet uitkomen op 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden binnen een periode van 6 maanden.
 • Je hebt een afgeronde hbo-bacheloropleiding.
 • Je bent beschikbaar op de maandagavonden vanwege vergaderingen.
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring als raadsadviseur/commissiegriffier bij een gemeente in de afgelopen vijf jaar.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je bent flexibel inzetbaar qua uren en tijd.
 • Je bent zelfvoorzienend qua werkplek.

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

14 + 4 =