fbpx

Projectmedewerker ITT

Rotterdam
Fulltime

Standplaats: Rotterdam
Duur van de opdracht:
11 maanden
Start: 1 februari 2020
Optie tot verlenging:
Ja, namelijk 2 * 6 maanden
Uren per week:
32 – 36 uur
Solliciteren tot en met:
9 februari 2020

Axiflex zoekt voor gemeente Rotterdam een projectmedewerker ITT.

Functieomschrijving

Het administratief voorbereiden van de Bijzondere Bijstandsaanvragen, afhandelen van de Individuele Inkomenstoeslag (IIT) en Premietegemoetkoming VGZ.
Zorg dragen voor het beheer- en handhavingsproces op toegekende inkomensvoorzieningen;
  • Het afstemmen van bevindingen met collega’s en je draagt informatie over aan collega’s binnen de afdelingen;
  • Het (Her)berekenen van inkomenssituaties in het kader van een eventuele verrekening of terugvordering;
  • Het informeren van aanvragers over de voortgang en het al dan niet toekennen van aanvragen;
  • Naar aanleiding van lijstwerk nader onderzoek verrichten naar de rechtmatigheid

Eisen

  • Een afgeronde MBO sociaal juridisch medewerker of soortgelijk + minimaal 1 tot 2 jaar ervaring als inkomensconsulent
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving: Participatiewet en IOAW (Inkomensvoorziening voor Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werknemers);
  • ​Kennis van sociale zekerheid en voorzieningen;

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Wensen

  • Ervaring met het afhandelen van Bijzondere Bijstandsaanvragen, Individuele Inkomenstoeslag en Premietegemoetkoming;
  • Kennis en ervaring met het werken in Socrates

De afdeling

Inkomensbeheer is een wettelijke taak en wordt door afdeling Beheer Inkomen uitgevoerd. Doel van de afdeling Beheer inkomen is het efficiënt beheren van de uitkeringen door middel van een uniform proces.
De Individuele Inkomenstoeslag (IIT) is een toeslag op grond van de Participatiewet voor personen die langdurig een laag inkomen hebben en geen zicht hebben op inkomensverbetering. De IIT valt onder de Bijzondere Bijstand. Binnen Team 12 worden momenteel alle aanvragen IIT voor de gemeente Rotterdam afgehandeld. Voor klanten met een lopende uitkering die aan nagenoeg alle voorwaarden voldoen geldt hierbij doorgaans een verkorte procedure die wij semiautomatisch afhandelen. Deze mensen krijgen hiervoor een verkort formulier.
Daarnaast is Team 12 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Premietegemoetkoming VGZ. De afdeling doet onderzoek naar de hoogte van het inkomen van verzekerden en stemt met de VGZ af over verzekerden die niet langer mogen deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering. Het team bestaat uit ca. 16 mensen.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

13 + 12 =