fbpx

Projectleider Kunst & Cultuur, Projectleider Economische Zaken

Amsterdam
Fulltime

Standplaats: Amsterdam
Periode: z.s.m. – na gunning 1 jaar
Optie tot verlenging: 
Ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Uren per week:
 36 uur
Solliciteren tot en met: 
woensdag 12 februari 2020

Axiflex zoekt voor gemeente Amsterdam een projectleider Kunst & Cultuur, projectleider Economische Zaken.

Functieomschrijving

Binnen de Gebiedspool zijn wij opzoek naar twee Projectleiders, de ene Projectleider op het gebied van Kunst & Cultuur en de andere Projectleider op het gebied van Economische Zaken.
Als Projectleider Kunst & Cultuur of Projectleider Economische Zaken zorg je voor de realisatie van kleinere en grotere opgaven binnen het stadsdeel en de gebiedsopgaven, in opdracht van het management of het dagelijks bestuur.
Je werkt teamoverstijgend en bent flexibel inzetbaar op de diverse onderwerpen; monitort de voortgang en draagt zo nodig zorg voor het bijstellen van opdrachten en opgaven; adviseert gevraagd en ongevraagd en rapporteert aan de programmamanager en het bestuur en bereidt waar nodig bestuurlijke besluitvorming voor; zorgt voor effectieve samenwerkingsverbanden met partners binnen en buiten de gemeente. Je agendeert onderwerpen bij het bestuur, management en directies.
Daarnaast adviseer je de programmamanager Economische Zaken en Kunst & Cultuur en het gebiedsmanagement op het gebied van economische beleidsrealisatie en werk je samen met diverse gebiedsteams en directieonderdelen (bijvoorbeeld Ondernemersklimaat, R&D, Marktbureau,) waarbij je het volgende formuleert, initieert en regisseert: 

 • gebiedsgerichte uitwerkingen
 • (proactief) inhoudelijk advies op beleid en projecten.
 • stukken voor bestuurlijke besluitvorming.
 • je pakt proactief projecten op en stuurt op effectieve wijze alle projecten aan;
 • Tevens ben je eerste aanspreekpunt en/ of regiehouder voor diverse dossiers en / of lopende opdrachten/projecten uit het economische/ fysieke domein volgend uit de gebiedsopgaven. Voor het realiseren van gebiedsgerichte opdrachten monitor je ook de financiering van de projecten die onder jouw regie vallen.

Werkzaamheden

 • Het monitoren van advies bij het subsidie- en toekenningsprocesvoor Economische Zaken c.q. Kunst & Cultuur voor Stadsdeel Nieuw-West
 • Je initieert de projecten op de genoemde domeinen, monitort ze en brengt ze tot een goed resultaat;
 • Waar nodig trek je projectmedewerkers aan voor nieuwe (sub)projecten;
 • Je bent aanspreekpunt voor de voortgang van projecten, onderzoeken en adviezen die hier mogelijk uit voortvloeien.
 • Je koppelt de projectvoortgang terug aan het programmateamEconomische Zaken c.q. Kunst & Cultuur, de gebiedsteams en het Dagelijks Bestuur.

Je bent aanspreekpunt en contactpersoon voor alle vragen rondom Economische Zaken c.q. Kunst & Cultuur van de eerder genoemde projecten (zowel extern als intern).

Eisen

 • Twee referenties: naam organisatie, telefoonnummer en naam contactpersoon.
 • Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • Je  beschikt minimaal over HBO/ WO werk- en denkniveau
 • Een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie.
 • Je hebt  aan­toon­ba­re er­va­ring met ad­vi­se­ren en goed kun­nen scha­ke­len tus­sen ope­ra­ti­o­neel en tac­tisch ni­veau
 • Je hebt  minimaal 2 jaar er­va­ring met uit­voe­ring en lei­den van pro­jec­ten of pro­gram­ma’s bij een gemeente, het liefst in fysieke hoek.
 • Je hebt  er­va­ring met over­leg­gen op ma­na­ge­ment­ni­veau in een po­li­tiek-be­stuur­lij­ke con­text. (Pre)
 • Je bent  goed op de hoog­te van de op­ga­ven in NW op de genoemde domeinen. (Pre)
 • Je hebt  aan­toon­ba­re er­va­ring met het for­mu­le­ren van stra­te­gi­sche ad­vie­zen met hoog po­li­tiek af­breuk­ri­si­co. (Pre)

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

2 + 8 =