fbpx

Projectadviseur bestrijding eenzaamheid

Naaldwijk
Parttime

Optie tot verlenging: één maal zes maanden
Uren per week: 12
Solliciteren tot en met: 20 februari 2020
Contractduur: 6 maanden

Functieomschrijving

De gemeente Westland zet actief in op het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. Daarvoor is een meerjarenplan gemaakt en zijn in 2019 voorbereidende werkzaamheden verricht. In 2020 moeten alle inspanningen tot een breed, energiek netwerk van betrokkenen leiden, dat vanuit een strategische agenda tot inzet komt om eenzaamheid samen, effectief en duurzaam tegen te gaan. Als adviseur/kwartiermaker ben je hiervoor verantwoordelijk. Je voert in de eerste helft van 2020 hiervoor de volgende taken uit:

 • Je zorgt voor de realisatie van een kerncoalitie via oriënterende, informerende, verbindende en activerende gesprekken, startbijeenkomsten en ondersteuning en begeleiding om tot een gezamenlijke strategische agenda en keuzes te komen. Hier hoort ook bij het verzamelen, ordenen en analyseren van informatie, het doen van voorstellen en het begeleiden/ondersteunen van strategische werkbijeenkomsten.
 • Je zorgt voor de totstandkoming van een brede coalitie, door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, het schrijven van een nieuwsbrief, het betrekken, informeren en motiveren van mogelijke deelnemers.
 • Je zorgt voor de werving van deelnemers aan trainingen en workshops. Dat gaat in belangrijke mate via informerende en motiverende contacten met een veelheid aan organisaties in de domeinen van ondernemers, integratie, zorg en welzijn, cultuur, geloofsgemeenschappen, onderwijs, sport en beweging, ruimte en wonen en vermogensfondsen. Ook onderhoud je contact met de welzijnsorganisatie over het trainingsaanbod, en zorgt er met hen voor dat het aanbod blijvend ontwikkeld en goed gewaardeerd wordt.
 • Je begeleidt de implementatiewerkgroep voor de realisatie, introductie en promotie van het signaalpunt Eenzaamheid in Westland. Je zorgt voor draagvlak en gebruik van het signaalpunt door maatschappelijke partners. Ook zorg je voor managementrapportages en het tot stand komen van een leer- en ontwikkelcyclus voor het signaalpunt.
 • Je zorgt voor verdere introductie, promotie en gebruik van het Sociaal Plein Westland, thema Eenzaamheid. Hiertoe onderhoud je contacten, en verzorg je presentaties met maatschappelijke partners.
 • Je vervult een spilfunctie in het wekelijks teamoverleg rond dit project, omdat je veel zaken ontwikkelt. Je informeert, betrekt en activeert het team en waar nodig andere gemeentelijke collega’s.
 • Je houdt inzichten in praktijk en wetenschap rond eenzaamheid bij, informeert het team hierover en past dit toe in de werkzaamheden.
 • Je voert overige voorkomende werkzaamheden uit.

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van eenzaamheidsbestrijding in combinatie met de aanpak van eenzaamheid op rijksniveau, bij gemeenten in de afgelopen drie jaar.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring als gesprekspartner op bestuurlijk niveau en met ketenpartners in de afgelopen zeven jaar.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring met het opereren in externe netwerken in de afgelopen zeven jaar.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring met projectmatig werken in de afgelopen tien jaar.
 • Je bent op de hoogte van de (wetenschappelijke) ontwikkelingen over de aanpak van eenzaamheid blijkend uit relevante werkervaring in de afgelopen vijf jaar.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

7 + 11 =