fbpx

Medior communicatieadviseur Financiën

Amsterdam
Fulltime

Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van twee jaar
Uren per week: 32-36
Solliciteren tot en met: 26 februari 2020
Contractduur: 12 maanden

Functieomschrijving

De gemeente heeft behoefte aan een communicatieadviseur die zowel op strategisch als operationeel niveau kan acteren. Iemand die houdt van een dynamische werkplek, een denker en een doener die ook goed projectmatig kan werken. Je bent iemand die snel de context in de smiezen heeft en daarop de koers kan bepalen. Je weet in dat kader ook in een kort tijdsbestek de vraag van de opdrachtgever(s) te vertalen naar een realistische communicatievraag. Je hebt een hart voor interne communicatie maar verliest externe stakeholders niet uit het oog, en je hebt affiniteit met het onderwerp Financiën.

Werkzaamheden

 • Je zet de communicatielijnen uit voor de bij jou belegde onderdelen binnen het domein Financiën. Belangrijkste thema’s voor de komende periode zijn het verbeteren van dienstverlening aan interne én externe stakeholders, innovatie en betrokken medewerkers.
 • Je initieert en coördineert de communicatieactiviteiten en zorgt voor de uitvoering en/of dat dit goed belegd is.
 • Je bent aanspreekpunt voor directieleden/projectmanagers voor de bij jou belegde onderdelen.
 • Je maakt onderdeel uit van het team Communicatie en samen zijn jullie verantwoordelijk voor invulling van de communicatieopgave en de professionele ontwikkeling van de communicatie binnen het domein Financiën;
 • Je betrekt zo nodig communicatiecollega’s van andere organisatieonderdelen.

Eisen

 • Je werkt en denkt minimaal op hbo-/wo-niveau.
 • Je hebt de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • Je hebt ervaring met het geven van goed onderbouwd communicatieadvies en het zorgdragen voor de uitvoering.
 • Je hebt ervaring als communicatieadviseur met name met op het gebied van interne communicatie.
 • Je hebt minimaal een jaar ervaring als communicatieadviseur op het gebied van financiën, reorganisaties en een veranderde organisatie.
 • Je hebt ervaring binnen de overheidscommunicatie, en jezelf bewezen in een bestuurlijk- en ambtelijk-complexe omgeving.
 • Je hebt een proactieve werkhouding en het is je tweede natuur om continu te kijken hoe ‘slimmer en beter’ te werken.
 • Je geeft een korte motivatie (maximaal één A4) voor de aanpak van de opdracht en voorbeeld(en) van vergelijkbare opdrachten met benoeming van concrete resultaten.

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

8 + 14 =