fbpx

axiflex werkenbijdegemeente 11

Medewerker onderzoek

Amsterdam
Fulltime

Functietitel: Medewerker onderzoek
Standplaats: Amsterdam
Duur van de opdracht: vijf maanden
Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van twee jaar
Uren per week: 32 tot 36
Solliciteren tot en met: 8 januari 2020

Axiflex zoekt voor de gemeente Amsterdam een medewerker onderzoek met focus op de optimalisatie van klantonderzoek.

Functieomschrijving

Het cluster Dienstverlening van de gemeente werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening aan burgers en ondernemers, en het verhogen van de efficiency van de organisatie. Dit doet het cluster in een continu proces van leren en verbeteren. Dienstverlening voert hiervoor ook onderzoek uit naar het functioneren van de diverse dienstverleningskanalen (klanttevredenheid) en de tevredenheid over producten en processen.

De medewerker onderzoek ontwikkelt in samenspraak met de adviseurs van Dienstverlening deze onderzoeken. Je zorgt voor een heldere formulering van de onderzoeksvraag en vertaalt deze naar passend onderzoek. Je toetst onderzoeksmethoden op validiteit (bruikbaarheid en actualiteit).

Je monitort en rapporteert over de klanttevredenheidsonderzoeken op de kanalen (balie, telefonie, WhatsApp en de website). Het streven is op alle kanalen efficiënte en respondentvriendelijke klanttevredenheidsmetingen te hebben. Je zorgt voor de optimalisatie van de huidige metingen, en het inrichten van nieuwe metingen op de kanalen waar dit nog niet (continu) gebeurt. Je brengt de nodige specificaties in kaart en stemt hiervoor af met interne collega’s. Voor de leveranciers van tools/applicaties voor klantcontact en voor online onderzoek ben je opdrachtgever en contactpersoon, en bewaak je de juiste inrichting en uitvoering van de klanttevredenheidsonderzoeken.

Je vertaalt onderzoeksresultaten naar concrete doelstellingen voor verbetering en geeft de organisatie zo de mogelijkheden gericht te sturen op het verbeteren van de tevredenheid in de kanalen en processen.

Wat we van je verlangen (eisen):

 • Je werkt en denkt op minimaal hbo-niveau. Je beschikt over een behaald diploma (bij voorkeur Bedrijfskunde) en/of relevante werkervaring. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt minimaal vier jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste zes jaar) met het opzetten en uitvoeren van verschillende soorten onderzoek (waaronder online enquête) bij een onderzoeksbureau of binnen een grote dienstverlenende organisatie. Dit blijkt uit het cv en is toegelicht in je motivatie.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste vijf jaar) met het opzetten en uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoeken (KTO), waarvan minimaal één jaar voor (semi-)overheidsorganisaties. Dit blijkt uit het cv en is toegelicht in je motivatie.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare ervaring met projectmanagement van projecten met een dienstverlenend karakter. Dit blijkt uit het cv en is toegelicht in je motivatie.
 • Je hebt minimaal één jaar ervaring (opgedaan in de laatste twee jaar) met online tools/software voor het houden enquêtes (anders dan SurveyMonkey en Google Analytics). Dit blijkt uit het cv en is toegelicht in je motivatie.
 • Je geeft in maximaal één pagina (A4) aan waarom je geschikt bent voor de opdracht.
 • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je hebt in de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.

Wat we van je vragen (wensen):

 • Je hebt een Lean-certificaat. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt kennis van en ervaring met dienstverlening via loketten en/of callcenter. Dit blijkt uit het cv en is toegelicht in je motivatie.
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en vaardigheden met methodisch werken. Je toont dit aan met een beschrijving (maximaal één A4-pagina) van het soort project en/of werkzaamheden waaruit dit blijkt.
 • Je hebt werkervaring bij een overheidsorganisatie. Dit blijkt uit het cv en is toegelicht in je motivatie.

Goed om te weten

De opdrachtgever verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem rechtstreeks contact op met onze recruiter door te bellen of whatsappen naar: +31 6 23 85 34 94

Over Axiflex

Axiflex detacheert direct inzetbare juridisch specialisten, beleidsadviseurs, IT’ers, Finance Profesionals, projectleiders en interim-managers binnen gemeentelijke organisaties en het bedrijfsleven. Onze specialisten zijn flexibel inzetbaar in een adviserende-, een management- of uitvoerende rol. Binnen Axiflex werken ervaren specialisten & young professionals.

Contact

3 + 10 =

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Wij sturen je een email als wij een nieuwe vacature in het door jou aangegeven vakgebied hebben ontvangen