fbpx

Manager Data en Informatie

Amsterdam
Fulltime

Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van twee jaar
Solliciteren tot en met: 27 februari 2020
Contractduur: 12 maanden

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Data en Informatie van de directie Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) en lid van het managementteam van OIS. Het strategisch belang van data en digitalisering wordt op topniveau in de gemeente Amsterdam erkend en jij speelt een sleutelrol in de realisatie van de ambities die daarbij horen.

Je opdracht is invulling en sturing te geven aan de transitie naar een stabiele en krachtige organisatie die klaar is voor de volgende stap in schaal en professionaliteit.

Je bent een kundige en ervaren gesprekspartner voor de diverse stakeholders met strategisch inzicht. Je bent een doorzetter met de wil om iets te bereiken. Je bent in staat ontwerpen en oplossingen te toetsen, en je inbreng met overtuiging te brengen. Je formuleert en beargumenteert jouw adviezen en inzichten zorgvuldig. Verder heb je een goed gevoel voor verhoudingen, en je bent een teamspeler. Ook heb je aandacht voor kwaliteit. In je aanpak ben je proactief. Binnen én buiten de gemeente onderhoud je een netwerk en werk je samen met collega’s, waarbij je het delen en het hergebruik van kennis en technologie actief ondersteunt.

Verder verwachten we van jou een nieuwsgierige en creatieve houding en het vermogen als leider te motiveren, te inspireren en te sturen op resultaat en ontwikkeling van het aanwezige potentieel. Je houdt van het ordenen en realiseren van nieuwe oplossingen. Je verbindt mensen vanuit een gedeelde visie. Ook heb je affiniteit met stedelijke ontwikkelingen, inzicht in techniek en een goed gevoel voor de visualisatie en presentatie van eindproducten. Je bent communicatief vaardig en spreekt zowel de taal van ontwikkelaars, onderzoekers en data-analisten, als de taal van de business.

Eisen

  • Je bezit een erkend en relevant wo-diploma. Dit blijkt uit je cv.
  • Je geeft op maximaal één pagina (A4) aan waarom je de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht. Hieruit moet blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
  • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in strategisch leidinggeven binnen data en informatie bij een complexe, grote organisatie met verschillende stakeholders. Benoem hierbij behaalde resultaten en/of mijlpalen. Dit blijkt uit een motivatie van minimaal een halve A4-pagina en je cv.
  • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring met het sturen en begeleiden van een jonge organisatie naar volwassenheid, met de bijbehorende ordening van werkwijze en processen. Voeg bij je cv de contactgegevens toe van minimaal twee contactpersonen toe waar nadere informatie over de opgedane werkervaring kan worden opgevraagd.
  • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare ervaring met en kennis van innovatieve methoden (leidende rol in Scrum-/Agile-werken) en aantoonbare werkervaring met middelen en manieren om een nieuwe data-organisatie werkend te krijgen. Dit blijkt uit het cv en wordt toegelicht in je motivatie.
  • Je bent op de hoogte van de mogelijkheden van tools en technologie op het gebied van platforms voor datamanagement en moderne applicatieontwikkeling. Dit blijkt uit je cv.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met onderzoek en statistiek. Dit blijkt uit je cv en wordt toegelicht in je motivatie.
  • Je hebt belangstelling voor innovatieve technieken op het gebied van data science zoals machine learning en beslissingsondersteunende systemen. Dit blijkt uit je cv en wordt toegelicht in je motivatie.
  • Je hebt in de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
  • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

Contact

1 + 2 =