fbpx

Licentiemanager

Enschede
Fulltime

Duur van de opdracht: negen maanden vanaf april 2020
Optie tot verlenging: ja
Solliciteren tot: 17 maart 2020 om 14.00 uur

Als licentiemanager draag je zorg voor het sturen op het rechtmatig gebruik van software (compliancy). Daarnaast stuur en adviseer je over het doelmatig en zo efficiënt mogelijk inzetten van softwarelicenties. Dit doe je in nauwe samenwerking met de contractmanager en het SLM-team. Je bent zowel in- als extern het centrale aanspreekpunt voor licentie-gerelateerde zaken en geeft ge- en ongevraagd advies over het licentiegebruik binnen de organisatie. Daarnaast monitor je de geïnstalleerde softwarelicenties in relatie tot de aangekochte licenties, ondersteund door een SAM-tool. Samen met een applicatiebeheerder vul je deze aan en controleer je deze op zijn volledigheid. Bij afwijkingen neem je adequate acties om de incompliancy weg te nemen en ook assisteer je bij het adresseren van audits.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren ben je altijd goed op hoogte van de in- en externe ontwikkelingen op het gebied van licentiemanagement.

Dit ga je doen

 • Je beheert en optimaliseert de processen rondom licentiemanagement.
 • Je creëert draagvlak/awareness op het gebied van licentiemanagement, en zorgt dat licentiemanagement structureel wordt georganiseerd binnen de organisatie.
 • Je zorgt voor een continu proces rondom Inventory en Discovery middels SAM Tooling.
 • Je monitort de geïnstalleerde software licenties in de tool, vult aan waar nodig en controleert deze op zijn volledigheid in samenwerking met de applicatiebeheerder.
 • Je neemt initiatief om te onderzoeken of licenties nog gebruikt worden en wel op een doelmatige manier worden ingezet binnen de organisatie;
 • Je vraagt offertes op bij de leveranciers, bereid de bestellingen voor en beoordeelt alles, inclusief de facturen, op correctheid.

Wat je meebrengt

 • Je werkt en denkt op hbo-niveau (op het gebied van ICT).
 • Je hebt ICT-kennis (applicaties, infrastructuur, beheer en ontwikkeling) op hbo-niveau.
 • Je hebt ervaring met relatiebeheer van leveranciers;
 • Je hebt recente ervaring in het opzetten van licentiemanagement binnen een complexe organisatie met een groot scala aan licenties.
 • Je hebt inkoopervaring.
 • Je hebt gedegen en actuele kennis van licentievormen, minimaal van Microsoft en Oracle.
 • Je hebt recente ervaring met licentieregistratie-, inventarisatie- en monitorsystemen;
 • Je hebt recente ervaring met software license management software.
 • Je hebt recente ervaring met het begeleiden van software-audits.

Verder ben je communicatief vaardig en interactief met jouw in- en externe omgeving. We verwachten een mate van zelfstandigheid, overtuigingskracht en natuurlijk enthousiasme om samen met je team mooie resultaten neer te zetten.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

 

Contact

7 + 4 =