fbpx

Kwaliteitsmedewerker WMO

Nieuwerkerk a/d IJssel
Fulltime

Solliciteren tot en met: donderdag 8 maart
Uren per week: 36 uur
Duur van opdracht: 1 april tot en met 30 juni
Optie tot verlenging: Geen optie tot verlenging

Functieomschrijving

 • Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de WMO, de Jeugdwet, Leerplicht, Leerlingenvervoer en woonurgenties door medewerkers te adviseren en te coachen op het terrein van de rechtmatigheid, op efficiëntie en effectiviteit van de uitvoeringsprocessen. Je volgt en evalueert ontwikkelingen. Je signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen. Ook ontwikkel je samen met je collega’s beheerinstrumenten, richtlijnen en procedures.
 • Je signaleert kansen om het proces te vereenvoudigen om kwantiteit te verhogen, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.
 • Je verricht zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot de kwaliteitscontrole –en verbetering van de genoemde processen. Ook stuur je projecten aan gericht op deze punten.
 • Je verbindt uitvoering en beleid. Je bent vanuit de uitvoering aanspreekpunt voor de beleidsmedewerkers en je verzamelt signalen uit de uitvoering en verbindt dit met elkaar. 
 • Je communiceert wijzigingen in wet- en regelgeving naar de medewerkers betreffende het toepassen van de wet- en regelgeving m.b.t. het sociale domein.
 • Tenslotte vertegenwoordig je het college in bezwaar- en beroepsprocedures, je stelt verweerschriften op en werkt hierin samen met de collega’s van Juridische Zaken en Beleid. Waar nodig voer je mediation gesprekken.

Wat vragen wij van jou?
Je vindt het leuk om je met complexe vraagstukken bezig te houden en deze vraagstukken te vertalen naar de werkvloer. Je hebt goed in de gaten welke consequenties proceswijzigingen voor een hele procesketen hebben.

Verder ben je in staat om goed te analyseren en het overzicht te verkrijgen in lastige vraagstukken. Je weet goed te anticiperen en bent prima in staat om anderen te overtuigen van jouw ideeën. Je bent proactief, hebt oog voor details, denkt in mogelijkheden. Verder ben je stressbestendig en een goede verbinder.

Welke collega zoeken wij?
Als medewerker van de gemeente Zuidplas beschik je over de kernwaarden doelgerichtheid, betrouwbaarheid, aanspreekbaarheid en verbinden. Je bent vernieuwend en je wilt richting geven aan en meedenken over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie zich in bevindt. Je bent politiek sensitief en maatschappelijk betrokken en wil jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. Daarnaast ben je kwaliteitsbewust, klantgericht, en ben je goed in het opbouwen van een duurzame klantrelatie. 

Eisen

 • Je hebt een HBO opleiding bij voorkeur richting Maatschappelijk Werk & Dienstverlening.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of ruime ervaring binnen het sociaal domein in de afgelopen 8 jaar.
 • Je hebt werkervaring binnen het WMO bij een gemeente in het afgelopen jaar (2019/2020).
 • Je beschikt over een certificaat specialist WMO.
 • Je hebt werkervaring met het samenwerken met met ketenpartners.
 • Je bent in staat om goed te analyseren en het overzicht te verkrijgen in lastige vraagstukken. Je weet goed te anticiperen en bent prima in staat om anderen te overtuigen van jouw ideeën. Je bent proactief, hebt oog voor details, denkt in mogelijkheden. Verder ben je stressbestendig en een goede verbinder.

In het CV moet blijken dat je aan alle eisen voldoet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

14 + 3 =