fbpx

Jurist Wabo

Bilthoven
Parttime

Optie tot verlenging: mogelijk, maar nog niet bekend
Uren per week: 20 tot 24
Solliciteren tot en met: 9 maart 2020

Functieomschrijving

Je komt de omgevingsrechtjuristen versterken, zodat deze juristen ruimte hebben om zichzelf en de gemeente voor te bereiden op de Omgevingswet. Als jurist Omgevingsrecht bij gemeente De Bilt ben je degene die de juridische kwaliteit waarborgt van onder meer besluiten over omgevingsvergunningaanvragen. Zo voer je bijvoorbeeld de juridische toets bij omgevingsvergunningen uit. Je vertegenwoordigt het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepszaken, en je bent een vraagbaak op het gebied van het omgevingsrecht voor het bestuur, collega’s en burgers. Je schrijft memo’s, college- en raadsvoorstellen. Verder begeleid je naast de casemanager de uitgebreide procedures en verzoeken om een principe-uitspraak en brengt deze in procedure bij het college en de raad. Je zit in een vakgroep met nog drie omgevingsrechtjuristen en bent op de hoogte van de nieuwste (juridische) ontwikkelingen. Handhaving is geen onderdeel van deze functie.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt minimaal een afgeronde wo-opleiding in de richting van Rechten.
 • Je hebt ruime en recente werkervaring opgedaan in het omgevingsrecht.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van bestuursrecht.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van omgevingsrecht.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als jurist binnen een overheidsinstelling.
 • Je hebt aantoonbaar werkervaring met de Wabo en het Algemeen bestuursrecht.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met (burger)participatie en interactie met belanghebbenden (College en Raad, inwoners en bedrijven).
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Wat we verwachten

 • Je staat stevig in jouw schoenen en beschikt over duidelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed omgaan met tijdsdruk.
 • Je bent flexibel en hebt een oplossingsgerichte houding.
 • Je bent een open en prettige vraagbaak.
 • Je hebt oog voor verschillende belanghebbenden en hun belangen, en zoekt hiertussen de balans.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s, bestuur en externen.
 • Je bent beschikbaar op (voornamelijk) dins- en donderdagavonden voor hoorzittingen van de commissie Bezwaarschriften en voor vergaderingen van de raad/raadscommissie.

Goed om te weten:

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

12 + 5 =