fbpx

Juridisch adviseur Sociaal Recht, team bezwaar en Jeugdwet

Rotterdam
Fulltime

Solliciteren tot en met: 9 maart 2020
Startdatum: z.s.m., naar verwachting eind maart 2020
Uren per week: 36 uur
Duur opdracht: 3 maanden
Verlengingsopties: 2 x 3 maanden

Functieomschrijving

Je behandelt (zeer) complexe bezwaarzaken voornamelijk op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet. Beslissingen waar het hier over gaat grijpen diep in het leven van de burger. Het is dan ook zaak deze bezwaarzaken met grote zorgvuldigheid te behandelen. Je stelt adviezen en concept beslissingen op bezwaar op en je voert daarover overleg met de ABC. Daarbij heb je oog voor alternatieve wijzen van het oplossen van (potentiele) geschillen. Kenmerkend voor deze functie is de combinatie van een grote zelfstandigheid en het vermogen complexe juridische kwesties goed te doorgronden.

Voor deze functie wordt ten minste een juridische opleiding op WO-niveau gevraagd. Je hebt juridische kennis en expertise op het terrein van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning en je hebt recentelijk in de afgelopen vijf jaar minimaal twee jaar ervaring in de afhandeling van complexe bezwaarschriften. Je hebt een goed gevoel voor en ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke context. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en een proactieve houding. Je bent een stevige persoon, gedreven en in staat een breed draagvlak te creëren en te behouden.

Eisen

 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, op het gebied van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning en de afhandeling van complexe bezwaarschriften
 • Je bent aantoonbaar bestuurlijk sensitief, bijv. door werkervaring bij een gemeentelijke of rijksoverheidsorganisatie, opgedaan in de afgelopen 5 jaar
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeente met meer dan 175.000 inwoners
 • Je hebt ervaring met het systeem Octopus 

In het CV moet blijken dat je aan alle eisen voldoet.

Competenties

 • klantgerichtheid
 • samenwerken
 • communiceren
 • resultaatgerichtheid
 • verantwoordelijkheid
 • flexibiliteit
 • adviesvaardigheid

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

4 + 1 =