fbpx

Juridisch adviseur huurrecht

Utrecht
Fulltime

Duur van de opdracht: van 15 april tot 30 september 2020
Optie tot verlenging: ja
Uren per week: 36 (gemiddeld)
Solliciteren tot en met: 10 maart 2020

Functieomschrijving

Als juridisch adviseur ga je werken binnen het Bedrijfsvoerings- en Strategienetwerk (BSN), bij Financiën, Inkoop en Juridische zaken (FIJ). Je zult vooral werken aan opgaven van de Utrechtse Vastgoed Organisatie en Stadsbedrijven. Hiertoe werk je vooral samen met de collega’s van Utrechtse Vastgoed Organisatie, Stadsbedrijven en Juridische Zaken.

Werkzaamheden:

 • Je adviseert het management en medewerkers van het organisatieonderdeel Utrechtse Vastgoed Organisatie en Stadsbedrijven juridisch op het gebied van huurrecht, vastgoed, onderwijshuisvesting en sport.
 • Je adviseert in complexe en bestuurlijk-strategische dossiers, maar bent ook juridische vraagbaak op meer operationeel niveau.
 • Je hebt contact met externe partijen, zoals huurders en gebruikers van ons vastgoed. Maar ook met advocaten en notarissen. Soms neem je deel aan contractonderhandelingen.
 • Je wijst gevraagd en ongevraagd op mogelijke juridische risico’s die je signaleert in dossiers en weet deze op een goede manier onder de aandacht te brengen.
 • Je probeert geschillen zoveel mogelijk te voorkomen. Maar als een geschil onvermijdelijk is, dan verwachten wij dat je je met evenveel genoegen voor 100% inzet voor een goed eindresultaat.

Eisen

 • Je hebt een wo-studie Rechten afgerond, bijvoorbeeld met een master privaatrecht.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in het vakgebied van juridische advisering in het huurrecht en vastgoed (bij voorkeur ook onderwijshuisvesting).
 • Je hebt recente opdrachten in het vakgebied van juridische advisering in het huurrecht en vastgoed (bij voorkeur ook onderwijshuisvesting) bij de overheid.
 • Je hebt kennis/ervaring op het gebied van: Huurrecht, Wet op het primair/voortgezet onderwijs, civielrecht.
 • Je hebt recent specifieke opdrachten in juridische advisering in het huurrecht en vastgoed (bij voorkeur ook onderwijshuisvesting) aan te tonen door werkzaamheden bij vorige opdrachten/werkgevers te beschrijven.
 • Je schrijft een motivatie voor deze opdracht en gaat in op het gestelde profiel. Je benoemt daarnaast een aantal voorbeelden waaruit blijkt dat je denkt in oplossingen en niet in problemen, en dat je gestructureerd werkt (maximaal een halve A4-pagina).
 • Je bent een proactieve jurist die het werk opzoekt in plaats van af te wachten tot het werk naar jou toekomt.
 • Je bent iemand die gericht is op een fijne samenwerking, maar ook in staat is zelfstandig lastige dossiers tot een goed eind te brengen.
 • Je hebt overtuigingskracht, goede contactuele eigenschappen en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende niveaus.
 • Je maakt je snel een dossier eigen en denkt in oplossingen en niet in problemen.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat je aan alle eisen voldoet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

6 + 13 =