fbpx

Junior projectleider Democratisering

Amsterdam
Fulltime

Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van twee jaar
Solliciteren tot en met: 26 maart 2020

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de agenda Democratisering in stadsdeel Nieuw-West, met name de buurtbudgetten. Daarnaast ben je adviseur over bewonersparticipatie voor projecten binnen Nieuw-West. Je wordt onderdeel van team Democratisering, dat onder de Gebiedspool valt, maar bent voor opdrachten in het hele stadsdeel inzetbaar. Je takenpakket kan variëren, en je bent flexibel inzetbaar op diverse projecten.

Een belangrijk onderdeel van de agenda Democratisering is het buurtbudget. In 2019 is veel ervaring opgedaan met participatief begroten in Slotermeer Noordoost. Het college heeft voor de komende drie jaar een groeiend bedrag gereserveerd om te blijven experimenteren met buurtbudgetten door de hele stad. Op basis van de eerste pilots worden buurtbudgetten uitgerold op meerdere plekken. Je werkt dus als kerntaak aan het oprichten en uitvoeren van het volgende buurtbudget in stadsdeel Nieuw-West.

Je tweede kerntaak is fungeren als adviseur en medewerker voor bewonersparticipatie. In de gebiedsteams en bij verschillende directies is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met diverse vormen van bewonersparticipatie. Toch blijft vaak de vraag: hoe kan ik bewoners het best betrekken bij mijn project? Collega’s in de buurten kennen de omgeving het best en hebben ideeën hoe bewoners te betrekken. Maar vaak is er gebrek aan tijd, capaciteit of kennis om een sterk participatieproces op te zetten. Je ondersteunt collega’s in het vinden van de juiste vorm van participatie (informeren, consulteren, dialoog aangaan, co-creëren, faciliteren), en het organiseren en uitvoeren daarvan.

Werkzaamheden

 • buurtbudget 2020: van schrijven plan van aanpak tot kiezen van projecten;
 • meewerken met andere projecten binnen de agenda Democratisering;
 • adviseren, meedenken, in overleg interveniëren en escaleren bij participatievraagstukken;
 • realiseren van participatie(trajecten) vanuit gebiedsgericht werken;
 • inbedden van het belang van participatie en de best practices in de organisatie door samen te doen;
 • mogelijk maken van vernieuwing van participatie door te experimenteren;
 • bestuurlijk afstemmen en terugkoppelen over de voortgang.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je werkt en denkt minimaal op hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, in de richting van Politicologie of Bestuurskunde.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met participatie en bewonersbetrokkenheid.
 • Je hebt ervaring binnen de gemeente Amsterdam, bij voorkeur binnen een stadsdeel.
 • Je hebt ervaring met de agenda Democratisering.
 • Je geeft op maximaal één A4-pagina aan waarom je de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie.
 • Je hebt de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Goed om te weten

De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

12 + 7 =