fbpx

Junior jurist omgevingsrecht bij VTH

Utrecht
Fulltime

Standplaats: Utrecht
Duur van de opdracht: vijf maanden, vanaf 1 maart aanstaande
Optie tot verlenging: mogelijk maar nog niet bekend
Uren per week: 36 (gemiddeld)
Solliciteren tot en met: 29 januari 2020

Axiflex zoekt voor de gemeente Utrecht een junior jurist omgevingsrecht.

Je gaat zelfstandig aan de slag in de primaire processen van de afdelingen Vergunningen en Toezicht, en Handhaving Bebouwde Omgeving.

Jouw taken:

 • zelfstandig behandelen van zienswijzen op aanvragen om vergunningen;
 • opstellen van weigeringen;
 • verdedigen van primaire besluiten in bezwaar.

Gedurende het proces heb je veelvuldig contact met collega’s, met de aanvrager en indieners van zienswijzen. Daarnaast adviseer je in lopende vergunningsaanvragen over de te volgen procedure, samenhang in regelgeving en interpretatie van bestemmingsplan informatie. Het toepassen van actuele jurisprudentie is in dit werk van groot belang. In het proces van toezicht en handhaving ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden als het opstellen van vooraankondigingen, behandelen zienswijzen, opstellen last onder dwangsom en bestuursdwang en de bestuurlijke boetes. Je verdedigt primaire besluiten bij bezwaar. Je hebt veelvuldig contact met de overtreders.

Wat we van je verlangen (eisen):

 • Je bent een (recent) afgestudeerd jurist bestuursrecht op wo-niveau.
 • Je bent iemand met minimaal een half jaar werkervaring als uitvoerend jurist bij een grote gemeente.
 • Je bent iemand die wet- en regelgeving weet toe te passen in de praktijk.
 • Je denkt en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent communicatief sterk: in gesprekken, e-mails en besluiten breng je jouw boodschap begrijpelijk en inhoudelijk-juist over.
 • Je bent energiek en besluitvaardig, dit blijkt uit je specifieke werkervaring.
 • Je voegt jouw motivatie toe aan het cv.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

2 + 12 =