fbpx

Jongerencoach

Gouda
Fulltime

Duur van de opdracht: van 15 maart 2020 tot en met 31 januari 2021
Optie tot verlenging: nee
Uren per week: 32
Solliciteren tot en met: 24 februari 2020
Contractduur: 10 maanden

Functieomschrijving

In Nederland bevindt zich een doelgroep jongeren die buiten beeld van instanties is. Er is geen zicht op of zij werken, en of het goed gaat. Ook Gouda heeft jongeren die buiten beeld van systemen en instanties zijn. Onlangs is een lijst met ‘Goudse spookjongeren’ beschikbaar gesteld vanuit het Ministerie van SZW. Om deze jongeren te bereiken, ermee in contact te komen en te helpen bij de aansluiting met de onderwijs- en arbeidsmarkt heeft de gemeente Gouda behoefte aan een jongerencoach die jongeren actief opzoekt en ze begeleidt bij het vinden van werk, school of passende dagbesteding.

Jouw werkzaamheden:

 • begeleiden van deze doelgroep naar werk (inclusief inzet van de juiste instrumenten), school en/of passende dagbesteding (vrijwilligerswerk, beschut werken);
 • toezien en waar nodig ondersteunen van deze doelgroep bij het aanspreken van benodigde voorzieningen als (het vinden van) werk of passende dagbesteding niet mogelijk is, bijvoorbeeld begeleiding bij het aanvragen van een bijstandsuitkering;
 • aangaan van netwerken en verbinden van organisaties, werkgevers en jongeren. De netwerkrol is erg belangrijk. Het resultaat telt: jongeren in beeld en op de rit krijgen;
 • begeleiden van de jongere, verwijzen en ondersteunen waar nodig in proces richting werk;
 • bieden van nazorg door coaching en ondersteuning waar nodig aan de werkgever. Je werkt zeer nauw met de werkcoaches Werk en Participatie van gemeente Gouda.

Eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding die relevant is voor de functie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep jongeren van 15-27 jaar die de aansluiting met het onderwijs en werkveld mist, of die dreigt uit te vallen en daardoor risico loopt af te glijden (onder andere naar criminaliteit) in de afgelopen vijf jaar.
 • Je hebt ervaring met samenwerking met professionals uit het werkveld, onderwijsveld, hulpverlening en de overheid in de afgelopen vijf jaar.
 • Je beschrijft in jouw motivatie hoe jongeren laagdrempelig te bereiken zijn, en hoe je ze beweegt tot motivatie om te werken aan een positief toekomstperspectief.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je hebt inzicht in de mogelijkheden, capaciteiten en talenten van de doelgroep.
 • Je weet hoe je deze jongeren in beweging krijgt, zodat zij richting de arbeidsmarkt of andere dagbesteding op gaan bewegen.
 • Je kent het werkveld en weet waar welke verantwoordelijkheid ligt.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met ESF.

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

7 + 13 =