fbpx

JAVA Tester

Apeldoorn
Fulltime

Start: 11-5-2020 – 30-6-2020
Optie tot verlenging:
Ja. 31-12-2021
Uren per week:
36 uur
Solliciteren tot en met:
17 april 2020

Functieomschrijving

Je wordt als Java tester ingezet bij het ontwikkelen van Web Java-applicaties en web services binnen de afdeling Toezicht van de Belastingdienst IV organisatie. Samen met je collega’s maak je deel uit van één van de twee scrumteams binnen Toezicht. In sprints van twee weken levert het team telkens een ‘shippable product’ op. Specifiek ga je samen met collega’s in je scrumteam, de productowner en gebruikers werken aan het (door-) ontwikkelen, onderhouden en borgen van de continuïteit van diverse Toezicht applicaties. Met jouw expertise lever je in samenwerking met je teamleden een kwalitatief goede applicatie op die ook goed onderhoudbaar is. Onderdeel daarvan is natuurlijk een goed werkende geautomatiseerde regressietest. We maken hiervoor gebruik van verschillende tools waaronder Selenium Webdriver i.c.m. Cucumber. De nadruk van jouw opdracht zal komen te liggen op het opzetten van automatische regresssietesten met behulp van het genoemde framework. We verwachten van je dat je dit zelfstandig kan doen. Het team waarbinnen je werkt bestaat uit 9 personen.
Binnen de afdeling Toezicht werken we aan het realiseren van een digitaal klantbeeld. Daarbij worden op het mainframe gegevens uit bronnen ontsloten die worden gepresenteerd in een WebJava Front-end. We ontwikkelen en onderhouden hiervoor meerdere applicaties die worden ingezet in het Toezichtproces van de Belastingdienst en wordt gebruikt door ~ 10.000 medewerkers.
Je wordt als tester primair ingezet bij het ontwikkelen en beheren van de Java applicaties. Samen met je collega’s maak je deel uit van een scrumteam waarin naast Mainframe ook WEB JAVA expertise is opgenomen. In sprints van twee weken levert het team telkens een ‘shippable product’ op dat ook werkelijk in productie wordt genomen.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Werk- en denkniveau (algemeen en specifiek):
 • Je functioneert minimaal drie jaar als java Tester op medior danwel senior niveau
 • Je hebt minimaal drie jaar kennis en ervaring met het interpreteren van testontwerpen van anderen 
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met testen van Web-java applicaties in een Agile werkomgeving en voelt je daarin thuis 
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met het opstellen en begeleiden van Gebruikers acceptatietesten 
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het opzetten van geautomatiseerde regressietesten in Selenium Webdriver icm Cucumber

Wensen

 • Je bent Pro-actief
 • Je bent een team-player en je hebt gevoel voor humor
 • Je communiceert makkelijk met gebruikers, product-owners en je teamleden.
 • Je hebt kennis van Tmap Next.
 • Je hebt ervaring met het gebruik van GIT JIRA
 • Je bent in staat om in de database de testsets te onderhouden met behulp van SQL

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 40 46 00 27 of mail je cv naar cv@axiflex.nl