fbpx

IV-programmamanager Stadspas

Amsterdam
Parttime

Optie tot verlenging: ja, één jaar
Solliciteren tot en met: 11 maart 2020
Parttime uren: 32 per week

Functieomschrijving

De functie IV-programmamanager binnen Armoedebestrijding wordt gekenmerkt door het leiden van vaak complexe opdrachten voor de korte tot lange termijn, met een politiek, maatschappelijk en financieel afbreukrisico. De programmamanager heeft contact met externe partijen, betrokkenen en belanghebbenden. Hierbij is de programmamanager verantwoordelijk voor het inrichten en aansturing van de programmaorganisatie en betrekt hij/zij het team bij de belangrijkste ontwikkelingen, onder meer door middel van voortgangsrapportages. De programmamanager treedt op als adviseur richting het management en houdt het managementteam actief op de hoogte.

De Stadspas, al jaren een van de belangrijkste voorzieningen voor 120.000 Amsterdamse minima, wordt nu in vergaande mate gedigitaliseerd.

Als projectleider zorg je ervoor dat de volgende deelprojecten worden geïmplementeerd:

 • Budget op de pas. Amsterdammers kunnen hun Stadspas gebruiken om budget uit te geven bij aangesloten aanbieders;
 • ontwikkelen van de Stadspas-app;
 • ontwikkelen van een strategie die het voorzieningenlandschap, met de Stadspas als paraplu, kan samenbrengen en meer synergie kan creëren.

Eisen

 • Je werkt en denkt minimaal op wo-niveau, je hebt bijvoorbeeld een Master of Information Management of Master Bestuurskunde. Dit blijkt uit je cv.
 • Je schrijft een motivatie van maximaal één A4 waaruit blijkt waarom deze opdracht door jou goed kan worden uitgevoerd. Je wordt daarnaast verzocht in een apart document (maximaal één A4) voor alle in vacature vermelde eisen puntsgewijs te beschrijven in hoeverre je hieraan voldoet.
 • Je hebt aantoonbare meerjarige kennis en ervaring met financiële processtromen. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt stevige ervaring met het begeleiden van verander- en ontwikkeltrajecten in een vergelijkbare setting en praktische ervaring met diverse veranderkundige tools, zoals meervoudige diagnose- en interventietechnieken. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt ervaring met zowel de klassieke informatiemanagementtools zoals BiSL, ITIL en PRINCE2, als moderne tools zoals Scrum, agile en DevOps. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt minimaal zeven jaar ervaring in een soortgelijke functie, opgedaan in de afgelopen tien jaar. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt de afgelopen tien jaar minimaal vijf jaar recente ervaring als senior IV-projectmanager of -programmamanager op het snijvlak van organisatie en informatievoorziening met opdrachtgevers en ketenpartners. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt aantoonbare meerjarige ervaring met grotere IV-projecten of -programma’s, applicatievervangingstrajecten en Europese aanbestedingsprojecten. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein. Dit blijkt uit je cv.
 • Je hebt ervaring met projecten in G4-gemeenten of andere complexe ambtelijke omgevingen (> 1000 FTE). Dit blijkt uit je cv.
 • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je hebt de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.

In het CV moet blijken dat je aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

5 + 10 =