fbpx

Axiflex Vacature GVB

 

Vacature: I nterim Technical Lead Vernieuwing Digitale Werkplek
Uren per week: 36
Locatie: Amsterdam
Periode: 10-2-2020 tot 31-12-2020
Optie tot verlenging: ja
Reageren tot 4-2-2020 om 15:00

Interim Technical Lead Vernieuwing digitale werkplek

GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Da’s zo gek ook niet, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met de tram, bus, metro en de veerpont. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Maar wie is GVB als werkgever? Wist jij bijvoorbeeld dat we in de top 3 van Beste Werkgevers (van Amsterdam) schitteren? Dat de betrokkenheid van onze 5.000 collega’s hoog is en het personeelsverloop opvallend laag? Dat is niet voor niets: GVB is een werkgever die verbindt. Bij ons is het verrassend aangenaam werken, is de rauwe Amsterdamse cultuur duidelijk voelbaar en zijn we samen op weg naar nóg betere dienstverlening voor onze reizigers en nóg beter werkgeverschap voor onze collega’s.

Afdelingsinformatie
Je komt te werken op de afdeling binnen GVB waar digitalisering, innovatie en business enabling elkaar ontmoeten: ICT & Innovatie (ICT&I). Deze afdeling is vanuit de partnership gedachte verantwoordelijk voor het in samenwerking met de business formuleren, ontwikkelen, onderhouden en beheren van het ICT-portfolio binnen het GVB. De afdeling ICT Vernieuwing realiseert daadwerkelijk de voorgenomen innovaties en veranderingen in het complete ICT-landschap en is derhalve verantwoordelijk voor de totale ICT Change. Hier wordt meer en meer Agile (samen)gewerkt tussen de diverse professionals van ICT&I en ook met de Business en Functioneel Beheer.

Achtergrond/opdracht
Ten behoeve van het ondersteunen van haar bedrijfsvoering hebben medewerkers van GVB momenteel de beschikking over een digitale werkplek die gebaseerd is op een verouderde Citrix omgeving. Deze ontsluit een groot aantal vakspecifieke applicaties, een Office 365 omgeving en internet toegang.
Zowel de Citrix omgeving als de toegang daartoe (thin clients) zijn aan vervanging toe. Zowel technisch als gebruik technisch: de huidige klassieke Citrix omgeving sluit onvoldoende aan bij de eisen die tegenwoordig aan de digitale werkplek gesteld mogen worden. Om goed te bepalen wat de voor GVB meest passende oplossing is die de huidige Citrix omgeving op gaat volgen is een visie opgesteld. Op basis van deze visie start in 2020 een (Agile) migratie traject.

Wij zoeken daarom een technical lead die:
Op basis van deze visie een implementatie- en migratieplan opstelt. Dit plan is het tevens het uitgangspunt voor de besluitvorming inzake het vrijgeven van de benodigde budgetten.
Sturing geeft aan het realiseren van een nieuwe werkplek omgeving en de migratie naar deze omgeving door het agile team Digitale Werkplek in samenwerking met de IT-leveranciers van GVB en in verbinding met de gebruikersorganisatie binnen GVB.

Wij zoeken nadrukkelijk géén klassieke Prince2 Projectmanager. Echter, een persoon die zowel procesmatig als inhoudelijk sterk is en (vanuit inhoud) echt een brug vormt tussen Project, Techniek en Organisatie. En hiertoe goed kan schakelen met de “techneuten” binnen GVB, haar partners binnen het IT-domein én management en medewerkers van GVB.

Functie-eisen/kennis en ervaring

 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau
 • Concrete ervaring met het sturing geven aan het implementeren en migreren van een On-premise Citrix omgeving naar een cloudbased werkplek oplossing
 • Kennis van Microsoft Azure is vereist
 • Kan goed schakelen tussen het technische implementeren en functioneel gebruik van het resultaat daarvan
 • Spreekt de taal van technische ICT-ers, ontwikkelaars en functionele beheerders
 • Heeft ervaring met teams met functioneel- en technisch beheer
 • Heeft concrete ervaring met Agile werken
 • Is gewoon met werken binnen programma’s met verschillende deeltrajecten en dus afhankelijkheden
 • Heeft ervaring met werken binnen veranderende organisaties
 • Omgaan met en vaststellen budgetten
 • Kennis van Microsoft Windows Virtual Desktop is een pré
 • Functie-eisen/competenties
 • Is resultaatgericht
 • Is pragmatisch, maar houdt ook een goed gedegen implementatieproces en governance in het oog
 • Kan omgaan met verschillende belangen, en houd belang van tijdige implementatie goed in het oog
 • Ontzorgt GVB en handelt daartoe proactief
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Is een brug tussen organisatie, team DW, team Informatiemanagement en het management
 • Snel starter met flink wat energie, moet op een ‘rijdende trein‘ kunnen springen
 • Heeft geen 9 tot 5 mentaliteit: is flexibel en is er wanneer dat daadwerkelijk nodig is

Looptijd opdracht
De opdracht loopt tot in ieder geval tot einde 2020, opdrachtverstrekking in blokken van 3 maanden, 36 uren per week. Standplaats GVB, Arlandaweg 106, Amsterdam.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met onze recruiter door te bellenlive chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

Contact

7 + 12 =