fbpx

Interim-manager Openbare Orde en Veiligheid

Rijswijk
Fulltime

Standplaats: Rijswijk
Duur van de opdracht: zes maanden
Optie tot verlenging: twee maal drie maanden
Uren per week: minimaal 32
Solliciteren tot en met: 29 januari 2020

Axiflex zoekt voor de gemeente Rijswijk een interim-manager Openbare Orde en Veiligheid.

Functieomschrijving

Als interim-manager Openbare Orde en Veiligheid ga je ervaren en daadkrachtig te werk om de leefbaarheid en veiligheid in Rijswijk te vergroten. Je bent ambtelijk verantwoordelijk voor het uitzetten, bewaken en waar nodig bijsturen van de strategie en koers van het veiligheidsbeleid. Je bent het eerste aanspreekpunt van de burgemeester voor veiligheidsvraagstukken. Voor de komende periode zijn de brede aanpak van ondermijning, wijkveiligheid en woonoverlast belangrijke speerpunten. Ook vormt de komende periode de opmaat naar een nieuwe strategische veiligheidsagenda.

Je geeft leiding aan de medewerkers van team Openbare Orde en Veiligheid, stuurt ze aan, voert jaargesprekken en begeleidt persoonlijke ontwikkeling. Je integreert initiatieven van de afdeling in beleid en adviseert over de oplossing van complexe vraagstukken en casuïstiek. Je bewaakt de inbreng van de afdeling, de voortgang in plannen en projecten, de resultaten en middelen. Ook ben je contactpersoon voor diverse externe partijen, en vertegenwoordig je de gemeente in overleggen op diverse niveaus.

Het draait allemaal om het bereiken en behouden van leefbaarheid en veiligheid in de stad, samen met de inwoners, bedrijven en de veiligheidspartners.

Wat we van je verlangen (eisen):

 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
 • Je hebt een relevante opleiding (niveau: hbo+ of wo) en een ruime portie ervaring op het gebied van (lokale) veiligheid, daarnaast ben je analytisch, stressbestendig en strategisch-sterk ontwikkeld.
 • Je hebt ruime ervaring met het werken in de wereld van de veiligheid, en je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt ervaring met het adviseren en begeleiden van acute kwesties die de openbare orde betreffen, zoals demonstraties.
 • Je hebt vaardigheden om zowel verbinder als leider te zijn en bent politiek-sensitief.
 • Je hebt vaardigheden om moeiteloos te schakelen van het maken van (veiligheids)beleid naar het oplossen van concrete problemen.
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan professionals. Je bent benaderbaar voor de medewerkers, en je geeft duidelijk aan wat van ze wordt verwacht.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je hebt vanzelfsprekend geen negen-tot-vijfmentaliteit.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Goed om te weten:

 • De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat je zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. tablet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

8 + 15 =