fbpx

Inkoopadviseur

Gouda
Parttime

Duur van de opdracht: 8 maanden
Start: 1-5-2020 – 31-12-2020
Optie tot verlenging:
ja
Uren per week:
28 uur
Solliciteren tot en met:
23 april 2020

Functieomschrijving

Je bent werkzaam in het team Inkoop, Contractbeheer, Aanbesteden en Verzekeringen van de  Centraal Juridische Afdeling van de gemeente.

De afdeling
De Centraal Juridische Afdeling in Gouda bestaat uit ruim 20 mensen en werkt aan een optimale juridische kwaliteit van handelen van de gemeente. Je ondersteunt de organisatie met advies, waarbij je een proactieve en oplossingsgerichte gesprekspartner bent. Binnen het team Inkoop, Contractmanagement, Aanbesteden en Verzekeren van de afdeling is behoefte aan tijdelijke versterking met een inkoopadviseur. Team ICAV adviseert niet alleen gemeente Gouda, maar ook gemeente Waddinxveen.

Werkzaamheden

Als inkoopadviseur adviseer je over en begeleid je zowel nationale als Europese aanbestedingen ten behoeve van de inkoop van werken, diensten en leveringen door de gemeente. In samenwerking met projectleiders zorg je ervoor dat met jouw advies opdrachten doel- en rechtmatig aanbesteed worden. Je zorgt voor de tactische advisering en levert, gevraagd en ongevraagd, advies aan het management over de uitvoering van het inkoopbeleid. Daarnaast stel je aanbestedingsstukken en modellen ten behoeve van het inkoopproces op. Je weet te maken keuzes in een aanbestedingsprocedure goed te motiveren. Je hebt bij voorkeur ervaring met aanbesteden conform het ARW 2016 en ben je bekend met RAW-systematiek en de U.A.V. Daarnaast heb je ook ervaring met het aanbesteden van diensten en leveringen.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding
 • Je hebt actuele kennis van de wet- en regelgeving voor aanbesteden door de overheid
 • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring met het begeleiden van aanbestedingen bij een overheidsinstantie
 • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je hebt actuele kennis van de wet- en regelgeving voor aanbesteden door de overheid, opgedaan in de afgelopen vier jaar
 • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring met het begeleiden van aanbestedingen bij een overheidsinstantie in de afgelopen acht jaar
 • Je hebt werkervaring met het aanbesteden van werken met minimaal drie projecten en pre is zeven projecten of meer
 • Je hebt werkervaring conform het ARW 2016 en is bekend met RAW-systematiek en de U.A.V.

Competenties

 • Je hebt goede communicatieve en adviserende vaardigheden
 • Je bent zelfstandig werkend en een ‘meedenker’
 • Je komt snel tot de kern van een probleem
 • Je weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden en kunt op basis hiervan een gewogen oordeel en advies vormen

Goed om te weten

 • De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl