fbpx

werken bij de gemeente Axiflex

Inkomensconsulent Intake

Rotterdam
Fulltime

 

Duur van de opdracht: zes maanden
Optie tot verlenging: twee maal zes maanden
Uren per week: 36
Solliciteren tot en met: 7 januari 2020

Axiflex zoekt voor de gemeente Rotterdam een resultaatgerichte inkomensconsulent Intake met analytisch vermogen en cijfermatig inzicht.

Functieomschrijving

Je houdt jezelf bezig met het voorbereiden en beoordelen of (en tot welke hoogte en duur) aanvragers in aanmerking komen voor een inkomensvoorziening in het kader van de Participatiewet, IOAW of bijzondere bijstand. Ook draag je zorg voor het voorkomen van fraude binnen de kaders van relevante wet- en regelgeving om de tijdigheid en rechtmatigheid te borgen.

Jouw taken:

 • zelfstandig behandelen van aanvragen Participatiewet, IOAW, bijzondere bijstand of levensonderhoud. Complexe of mogelijk fraudegevoelige aanvragen overdragen aan de senior inkomensconsulent. Onder ‘behandelen’ valt: onderzoeken, toetsen, beoordelen, interpreteren, gegevens verzamelen en controleren (zo nodig met gesprekken of huisbezoeken), tijdig beslissen over toekenning of afwijzing van een aanvraag/voorziening/uitkering, de hoogte berekenen en de duur bepalen, gegevens verwerken in geautomatiseerde systemen en beschikkingen genereren, dossiers completeren;
 • tijdig verstrekken van voorschotten op basis van wet- en regelgeving, zorgdragen voor de verrekening met of terugvordering van de uitkering;
 • signaleren van verdachte situaties in het kader van rechtmatigheid, beslissen of aanvullend onderzoek gewenst is en zorgen voor de eventuele inschakeling van een senior inkomensconsulent;
 • rapporteren over onderzoeksbevindingen op basis van analyse van gegevens conform wet- en regelgeving;
 • halen en geven van informatie aan doelgroepen, zo nodig middels persoonlijk contact, inzake hun persoonlijke inkomens-/woon-/vermogenssituatie, de voortgang, het al dan niet toekennen van aanvragen of de beëindiging van de uitkering. Verstrekken van informatie over voorliggende voorzieningen;
 • herkennen van crisissituaties van werkzoekenden en bepalen van een passende interventie; waar nodig zorgen voor een adequate doorverwijzing naar relevante (externe) partijen of instanties;
 • optreden als vraagbaak voor collega’s.

Wat we van je verlangen (eisen):

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding of mbo-opleiding op niveau 4.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring op het vakgebied van inkomensconsulent Intake, afhandelen van aanvragen Levensonderhoud.
 • Je hebt in de afgelopen vier jaar kennis van relevante werk- en regelgeving, namelijk de Participatiewet.
 • Meer dan een jaar ervaring met en kennis van Socrates, opgedaan in de G4. Een module gevolgd, voldoet niet aan de eis.

Wat we van je vragen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening.
 • Je hebt ervaring als allround klantmanager.
 • Je hebt ervaring met sociale zekerheid (Participatiewet), voorliggende voorzieningen (recht op WW, ZW et cetera) en fraude-alertheid (zoals huisbezoeken en rechtmatigheidsgesprekken in de spreekkamer).
 • Je hebt kennis van het systeem Suwinet.
 • Je hebt kennis van het systeem Rotterdam Digitaal Dossier (RDD).

Goed om te weten

De opdrachtgever kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem rechtstreeks contact op met onze recruiter door te bellen of whatsappen naar: +31 6 23 85 34 94.

Contractduur 6 maanden

Over Axiflex

Axiflex detacheert direct inzetbare juridisch specialisten, beleidsadviseurs, IT’ers, Finance Profesionals, projectleiders en interim-managers binnen gemeentelijke organisaties en het bedrijfsleven. Onze specialisten zijn flexibel inzetbaar in een adviserende-, een management- of uitvoerende rol. Binnen Axiflex werken ervaren specialisten & young professionals.

Contact

13 + 8 =

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Wij sturen je een email als wij een nieuwe vacature in het door jou aangegeven vakgebied hebben ontvangen