fbpx

Ingenieursbureau – Senior Adviseur Projectbeheerser

Amsterdam
Parttime

Duur van de opdracht: 6 maanden
Start: 1 juni 2020
Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Uren per week: 18 uur
Solliciteren tot en met: 21 april 2020

Functieomschrijving

 • Je bent verantwoordelijk voor het adviseren over en het opzetten van beheers- en control instrumentarium. Dit instrumentarium moet de kwaliteit van projectbeheersing binnen het Ingenieursbureau verbeteren. Daarnaast zullen de medewerkers van de projectadministratie en managers projectbeheersing moeten worden meegenomen in het nieuwe instrumentarium zodat zij dit gaan toepassen. De opdrachtnemer zal hierin ook verantwoordelijkheid nemen en hen meenemen in dit nieuw op te zetten beheers- en control instrumentarium.
 • Je borgt de financiële opdrachtbeheersing (intake, Projectvoorstel met o.a. Projectplan, kostenraming (incl capaciteitsraming), planning, opdrachtverstrekking). Ook stel je mede projectvoorstellen en kleine adviesopdrachten op en beoordeel je deze (hoofdzakelijk financieel en op risico’s en beheersmaatregelen).
 • Je hebt een actieve rol in de bijdrage aan het verzamelen, beoordelen, informeren en rappelleren met betrekking tot de GROTIK aspecten van de projecten.
 • Je schakelt voor het halen en brengen van betrouwbare informatie tussen projectleiders, accounthouder en (gedelegeerd) opdrachtgever(s). Je zorgt voor een actueel – en financieel overzicht op de project portefeuille en de borging van aanleveren van juist informatie aan het Projectmanagement Office (PMO) van het IB. Aansturing van de IB financieel ondersteuner op het stadsdeel.
 • Je organiseert, faciliteert en monitort de tertiaire voortgangrapportages aan opdrachtgever voor de projecten-portefeuille. Daar waar nodig kritisch doorvragen, adviseren of meeschrijven aan de voortgangsrapportage. Bijwonen van het opdrachtgeversoverleg en voortgangsgesprekken.
 • Toezien op en naleving van afgesproken procedures en werkafspraken. Aandragen van verbetervoorstellen en hierin een voortrekkersrol innemen.
 • Je hebt een actieve rol in de bijdrage aan het verzamelen, beoordelen, informeren en rappelleren met betrekking tot de GROTIK aspecten van de projecten.
 • Je schakelt voor het halen en brengen van betrouwbare informatie tussen projectleiders, accounthouder en (gedelegeerd) opdrachtgever(s). Je zorgt voor een actueel – en financieel overzicht op de projecten en de borging van aanleveren van juist informatie aan het Projectmanagement Office (PMO) van het IB. Aansturing van de IB financieel ondersteuner.
 • Je organiseert, faciliteert en monitort de tertiaire voortgangrapportages aan opdrachtgever voor de projecten. Daar waar nodig kritisch doorvragen, adviseren of meeschrijven aan de voortgangsrapportage. Bijwonen van het opdrachtgeversoverleg en voortgangsgesprekken.
 • Toezien op en naleving van afgesproken procedures en werkafspraken. Aandragen van verbetervoorstellen en hierin een voortrekkersrol innemen.
 • Je werkt in de rol van projectbeheerser in een of enkele projectteams die conform het IPM- gedachtegoed werken aan opgaven in de stad. Je werkt daarin nauw samen met andere IPM-rolhouders en stuurt de adviseurs binnen het werkveld van projectbeheersing in het project functioneel aan.
 • Je bent daarin verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en/of aansturen van de beheersing van alle GROTIK aspecten, waaronder ook het financieel en budgetbeheer. Je opereert zelfstandig in het speelveld van kritische stakeholders (opdrachtgever, financiers, business controllers).
 • Je zorgt voor de passende stuurinformatie die in die fase van het project het meest bijdraagt aan een goede projectsturing. Je bent betrokken bij de ambtelijke voortgangsrapportages en besluitvorming in de projecten.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt in de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau met een technische of bedrijfskundige achtergrond.
 • Je bent in het bezit van een erkend hbo diploma civiele techniek of (technische)bedrijfskunde.
 • Aantoonbare (hands-on) ervaring en (minimaal 3 ervaring in de afgelopen 8 jaar) op het gebied van projectbeheersing een (technische) projectomgeving van infrastructurele projecten en/of gebiedsontwikkelingen, zowel in voorbereidings- als uitvoeringsfase.
 • Ervaring met financiële projectbeheersing binnen een gemeentelijke projectenafdeling, met het opstellen van project voortgangsrapportages en het bewaren van overzicht in en over projecten.
 • Kennis en ervaring met de beheersing van alle GROTIK aspecten om de projectbeheersingsrol integraal uit te kunnen voeren.
 • Ervaring in het opzetten van projectplannen en projectkwaliteitsmanagement. Goede schriftelijke vaardigheden (vertaling van informatie naar stuurinformatie voor project, opdrachtgever en accounthouder).
 • Je geeft in maximaal een halve A4 pagina aan waarom je na een periode van detachering in dienst wil komen bij de Gemeente Amsterdam om daarmee een langere commitment en samenwerking aan te gaan voor de ontwikkeling van en succesvol in praktijk brengen van de projectbeheersing in de projecten van Amsterdam.
 • Kennis van en ervaring met de rol van projectbeheerser op programma/portefeuille van projecten in de infrastructuur en gebiedsontwikkeling in voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen grootstedelijke omgeving. Ervaring binnen het IPM-model als projectbeheerser is een pre.
 • Kennis en ervaring op het gebied van financiële systemen, overzichten en rapportage en de implementatie ervan in projecten (pré is Amsterdams financieel systeem AFS)
 • Affiniteit/ervaring met werken in de publieke sector en besluitvorming in een bestuurlijke setting. Ervaring met werken in de publieke sector (opdrachtgevende kant van projecten) en in verschillende projecten.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl