fbpx

Gebiedsteamconsulent met aandachtsgebied Jeugd en Veiligheid

Nijkerk
Fulltime

Duur van de opdracht: tot 1 september 2020
Optie tot verlenging: twee maal drie maanden
Solliciteren tot en met: 9 maart 2020

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor vraagverheldering, analyseren van de situatie en de hulpvraag met de inwoner van Nijkerk en betrokkenen. Je geeft informatie en advies aan inwoners. Je helpt inwoners faciliteren bij het zoeken naar oplossingen in het eigen netwerk. Je gaat vaststellen voor welke hulpverlening de inwoner in aanmerking komt. Je draagt zorg voor het opstellen van een ondersteuningsplan, voor zover mogelijk samen met de inwoner en betrokkenen uit het sociaal netwerk. Je biedt kortdurende ondersteuning en laagfrequent contact. Je zorgt voor de coördinatie van zorg en het voeren van de regie. Je schat de veiligheidssituatie en het veiligheidsrisico in die dat met zich meeneemt. Bij onveiligheid, maak je een veiligheidsplan inclusief bodemeisen. Je bent periodiek bereikbaar binnen kantoortijden voor consultatie/advies aangaande veiligheid, casuïstiek en voor eropaf gaan wanneer er een crisis is in een gezin.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

  • Je hebt een registratie in Kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ) en/of een beroepsregistratie (SJK, BIG), het registratienummer plus de registratiedatum moet worden vermeld in je cv.
  • Je hebt een minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding in de richting van Pedagogiek, MWD of SPH.
  • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen drie jaar als jeugdconsulent bij een gemeente.
  • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met Jeugd en Gezin.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring met (v)echtscheidingen, het maken van veiligheidsplannen voor gezinnen.
  • Je hebt een gevolgde training Signs of Safety of vergelijkbare scholing/training.
  • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

13 + 4 =