fbpx

Functioneel Lead methodisch werken

Utrecht
Fulltime

Standplaats: Utrecht
Duur van opdracht: 17-2-2020 – 18-8-2020
Uren per week:
36
Solliciteren tot en met: maandag 3 februari 2020 om 10:00

Zo werkt het 

Je hebt de verantwoordelijkheid om de teams en medewerkers binnen ComIT op nieuwe manieren te laten werken. Het doel is om veel meer methodisch te werken en ons te bekwamen in SAFe, inclusief alle processen, rituelen en artefacten. Als functioneel lead methodisch werken ontwikkel je grotendeels nieuwe methodes, zoals Design Thinking, Growth Hacking, Lean Startup, Team productiviteit met Office365, Lean, Scrum en Kanban, en zorg je voor de adoptie van deze nieuwe methodes binnen de verschillende teams. 

Je werkt samen met de expertise leads en de verander experts in de teams en bent een primus inter pares op meerdere methodes. Je geeft functioneel leiding aan 2025 fte, rapporteert aan resultaten lead van het betreffende Resultaten Cluster of IT lead van het desbetreffende Resultaten Cluster. Daarnaast geef je invulling aan het:
Ontwikkelen van:

 • Nieuwe ondersteunende processen en rituelen voor de hele ComIT organisatie;
 • Nieuwe methoden voor de hele ComIT organisatie;
 • Kaders en richtlijnen betreffende werkmethoden;
 • Bewaken van de opgestelde processen, methoden en kaders en het plannen van het ritme en cadans van de SAFe methoden;
 • De volwassenheid van de organisatie op het gebied van Scrum en SAFe naar een hoger niveau tillen; 
 • Beschikbaar maken van state of the art werkwijzen en methoden;
 • Zorgen en borgen dat alle medewerkers van ComIT opleidingen/trainingen kunnen volgen om methodisch werken eigen te maken;
 • Ontwikkelen en uitrollen van toolkit methodes en design studio processen.

Hier gebeurt het

De nieuwe afdeling ComIT heeft de ambitie om de doorlooptijd vanaf idee tot en met de uitwerking van onze producten en diensten flink te verkorten. De afdeling is opgedeeld in de Prestatiezone, de Basiszone en de Innovatiezone. Als functioneel lead methodisch werken opereer je in de Prestatie en Basiszone, en rapporteer je aan de manager ITC&O. Je werkt in Utrecht vanaf meerdere locaties naast Utrecht Centraal.

Dit neem je mee

 • WO werk- en denkniveau;
 • Ruim 12 jaar werkervaring op het snijvlak van bedrijfskunde en IT, waarvan 4 à 6 jaar als manager;
 • Kennis van SAFe, Agile, Scrum, Design Thinking, Growth Hacking en Lean startup.

De functioneel lead werkt inhoudelijk samen met collega’s en stuurt deze aan binnen een functioneel cluster om de gestelde functionele doelen te behalen. Daarnaast zijn het ontwikkelen van vakdiscipline en het ontwikkelen van groei in verschillende vakgebieden belangrijke focusgebieden. 
Als functioneel lead borg je de visie in het betreffende cluster en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van deze visie. Je kijkt naar wat wél of juist niet werkt. Past een bepaald proces in de werkstructuur, of is aanpassing of afschaffing noodzakelijk? 

De functioneel lead is verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe visie en toetst of de visie wordt nageleefd. Daarbij heb je als functioneel lead het mandaat om in het cluster toepassingen aan te scherpen als dat nodig is. Je vervult als functioneel lead een belangrijke rol in het borgen van onze visie en om er op toe te zien dat de structuur van ComIT nooit scheef groeit of uit verband raakt.

Op NS kun je rekenen

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

 

Contact

6 + 13 =