fbpx

Financieel Adviseur Duurzaamheid

Rotterdam
Fulltime

Standplaats: Rotterdam
Duur van de opdracht:
6 maanden
Start: Naar verwachting medio februari 2020
Optie tot verlenging:
Nee
Uren per week: 
36-40
Solliciteren tot en met:
10 februari 2020

Axiflex zoekt voor gemeente Rotterdam een financieël adviseur duurzaamheid.

Functieomschrijving

Als financieel adviseur vervul je een belangrijke rol in de advisering van de collega’s van de afdeling Duurzaamheid. Samen met de senior financieel adviseur ben je dé vraagbaak op financieel en juridisch gebied. Je denkt vanuit financieel oogpunt mee om de doelstellingen
van de afdeling te kunnen realiseren. Hierbij adviseer je bij het stellen van doelen, de financiering en draag je zorg voor de monitoring en sturing.
Je zult op verschillende niveaus acteren, ondersteunen en adviseren. Je zorgt ervoor dat de sturingsinformatie op uitvoeringsniveau op een logische wijze wordt vertaald naar managementinformatie voor het MT Duurzaamheid en de dashboardgesprekken met de directie. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van tijdige en betrouwbare managementinformatie, onderbouwd met (financiële) analyses en bedrijfseconomische modellen ten behoeve van een optimale (financiële) bedrijfsvoering op operationeel en
strategisch niveau.
Bij de uitvoering van de gestelde maatregelen adviseer je op alle financiële en juridische vraagstukken die zich voordoen in de diverse trajecten. Hierbij valt te denken aan aanbestedingen, aanvraagtrajecten van alternatieve dekkingsbronnen, het verstrekken van
subsidies en het in kaart brengen van risico’s en beheersmaatregelen. Daarnaast zal je gezien het innovatieve karakter van de afdeling ondersteunen bij het beoordelen van business cases en het interpreteren en adviseren op uitkomsten van onderzoekrapporten (met financiële componenten). Op het niveau van de beleidsterreinen/opgaven voorzie je de MT-leden van stuurinformatie en advies. Op het niveau van de afdeling ben je sparringpartner voor het afdelingshoofd.
 
Profiel
 
Wij zoeken een enthousiaste financieel adviseur die met frisse energie de afdeling en het afdelingshoofd Duurzaamheid ondersteunt bij het sturen en monitoren van de meest gave afdeling van het concern! De werkzaamheden zijn divers, en kunnen verschillen van het geven
van advies op financieel strategisch niveau tot het doornemen van verantwoordingsprotocollen van aan te vragen subsidies. De kracht van de financieel adviseur is het simpel maken van complexe informatie. Daarnaast moet je niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Om de afdeling snel en adequaat te ondersteunen en van advies te voorzien wordt, naast kennis omtrent de reguliere financiële bedrijfsvoering, een brede kennis veronderstelt op enkele specifieke onderdelen. Hierbij val te denken aan kennis met betrekking tot de inrichting en werking van verschillende modules in Oracle (projecten, grootboek, subsidies, etc.) en ervaring met aanvragen en verantwoording van alternatieve dekkingsbronnen (EU, Nationaal en Private fondsen).

Eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding
 • Minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een gemeente met meer dan 175.000 inwoners
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op financieel vlak
 • Aantoonbare werkervaring met het softwarepakket Oracle EBS

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Wensen

 • Genoten opleiding tot register controller of daarmee bezig is een pre.
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van het administratief verwerken van Inkoopverzoeken in Oracle.

Competenties

 • Resultaatgericht
 • Integriteit
 • Cijfermatig inzicht
 • Adviesvaardigheden
 • Communicatieve vaardigheden
 • Sociaal

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

2 + 5 =