fbpx

Ervaren Wmo-adviseur

Rotterdam
Fulltime

Optie tot verlenging: twee maal drie maanden
Solliciteren tot en met: 26 maart 2020
Uren per week: 32-36 uur

Functieomschrijving

Je adviseert burgers met vaak meervoudige, problematiek (materiële, psychiatrische, sociale en/of somatische problemen) bij Wmo-hulpvragen. Met als doel passende oplossingen te vinden zodat deze burger uiteindelijk volwaardig deel kan nemen aan de maatschappij. Dit doe je in nauwe samenwerking met in- en externe partners.

De werkzaamheden die je gaat uitvoeren, zijn divers. Deze taken zijn terug te brengen tot de twee onderstaande hoofdtaken:

 • indiceren van Wmo-arrangementen op het vlak van sociaal en persoonlijk functioneren, voeren van een huishouding, financiën, dagbesteding, zelfzorg en gezondheid, mantelzorg respijt en huisvesting;
 • indiceren van Wmo-maatwerkvoorzieningen op het vlak van vervoer, rolstoelen en woonvoorzieningen.

Je werkt gebiedsgericht in een VraagWijzer en onderhoudt relevante contacten in de wijk.

Je verricht huisbezoeken en analyseert de persoonlijke situatie zorgvuldig. Als indicatiesteller stel je vast of een cliënt recht heeft op Wmo-zorg. Het resultaat van je bevindingen verwoord je in een objectieve en juiste indicatie. De invulling van de functie ontwikkelt zich naar een generalist met specialisatie: breed inzetbaar in de toegang naar de Wmo met specialistische kennis van bepaalde doelgroepen en/of arrangementen.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt een hbo-diploma of hoger binnen het sociaal domein en/of toegepaste psychologie, ergotherapie, fysiotherapie of bewegingstechnologie.
 • Je hebt meer dan twee jaar revelante werkervaring als Wmo-adviseur, opgedaan in de afgelopen vijf jaar.
 • Je bent specialist op ten minste één van de twee hoofdtaken (zie functieomschrijving) met meer dan twee jaar ervaring, opgedaan in de afgelopen vijf jaar.
 • Je bent de afgelopen zes maanden niet in dienst geweest van de gemeente Rotterdam.

Benodigde competenties

 • Je bent resultaatgericht.
 • Je bent nauwkeurig.
 • Je bent accuraat.
 • Je bent integer.
 • Je bent flexibel.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent energiek.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

9 + 14 =