fbpx

EBS-Oracle-tester

Den Haag
Fulltime

Optie tot verlenging: ja, één keer zes maanden
Solliciteren kan tot en met: 13 maart 2020

Achtergrond

Voor de opdrachten van het EBS-landschap, zowel Beheer als Project, wordt een senior EBS-tester gevraagd. Belangrijk hierbij zijn de materiekennis én technische kennis van EBS en de vaardigheden van een tester. Het EBS-landschap bevat meerdere diensten van EZK/LNV op één EBS single instance, waardoor er afhankelijkheden tussen diensten zijn. Ook zijn er koppelingen door middel van SOA naar andere EZ-systemen. Verder worden financiële applicaties als APRO gebruikt. Binnen de DevOps-teams gaat het om afhandelen van changes en incidenten. Ook zullen testscripts moeten worden bijgewerkt met de informatie van afgeronde projecten/wijzigingen. In de teams wordt input geleverd voor kwaliteit-/testaanpak en worden systeem-, functionele-, en gebruikersacceptatietesten uitgevoerd. Er wordt gewerkt met Agile/Scrum methodieken in een op DevOps-georiënteerde organisatie.

Functieomschrijving

Het team EBS heeft behoefte aan een ervaren EBS-Oracle-tester. De werkzaamheden omvatten procesverantwoordelijkheid voor testvoorbereiding en -uitvoering.

Je taken

 • testvoorbereiding (formulering use-cases, testplan, testspecificaties, testscripts, testdata, et cetera én definitie testomgeving(en), testdata en testhulpmiddelen);
 • testuitvoering en -evaluatie (uitvoering van systeem-, acceptatie-, integratie-, regressietesten, formulering testrapporten, afgifte vrijgaveadvies, beheer testware, et cetera);
 • beoordelingen opleveringen: opleveringen tegen technische standaarden, ontwerpen en overige afspraken houden;
 • gestructureerd werken volgens DICTU-brede werkprocessen en tooling en daarop beoordelen;
 • analyses van opdrachten voor risicoanalyse/impactanalyse, ook aangaande andere diensten in EBS-landschap;
 • bijhouden en bijwerken van testgevallen;
 • schrijven van vrijgaveadviezen;
 • vastleggen van projectvoortgang.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt kennis van en ervaring met Testen Professional, TMAP NEXT Advanced, ISTQB Advanced, TMAP NEXT Foundation, TMAP NEXT in Scrum.
 • Je hebt meer dan drie jaar relevante testervaring.
 • Je hebt meer dan drie jaar kennis van financiële processen en inkoopbedrijfsprocessen in EBS (modules Finance, Projects, Inkoop).
 • Je hebt meer dan drie jaar ervaring met Agile/Scrum.

Functiewensen

 • Je hebt kennis van en ervaring met TopDesk, Jira.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Oracle SOA Suite Enterprise Manager, APRO, SOAPUI, SQL.
 • Je hebt bekendheid met het Ministerie van EZ en DICTU.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

 

Contact

4 + 6 =