fbpx

DIV-medewerker raadsgriffie

Rotterdam
Fulltime

Optie tot verlenging: twee keer drie maanden
Solliciteren tot en met:
zondag 16 februari 2020

Functieomschrijving

Je gaat het hoogste bestuursorgaan van Rotterdam ondersteunen bij het verwerken van ingekomen en uitgaande post, en haar digitale en fysieke archivering.

Jouw werkzaamheden:

 • zorgen dat digitale post wordt voorzien van de juiste metadata en routering naar collega’s;
 • zorgen dat papieren post digitaal wordt gemaakt, verder wordt geregistreerd en gearchiveerd;
 • bijwerken van de digitale en papieren archieven (dossiers vormen, opschonen);
 • bewaken en signaleren over de gegevenskwaliteit en DIV-afspraken;
 • beantwoorden van ingekomen telefoontjes op het algemeen telefoonnummer van de griffie.

De griffie heeft de verbetering van haar informatievoorziening voor de raad en burgers als speerpunt geformuleerd. Dit betekent dat je in een dynamisch en toekomstgericht werkveld komt te functioneren. Omdat je in een politieke omgeving werkt, zie en hoor je veel. Om deze functie goed te kunnen vervullen, moet je discreet en integer zijn. Ook moet je zeer goed bestand zijn tegen hectiek en druk. Verder is het belangrijk dat je een open, servicegerichte en leergierige houding hebt. Verder ben je representatief, zelfredzaam en doortastend.

Voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden moet je met diverse ICT-systemen werken (onder andere Corsa). Sterke digitale vaardigheden zijn daarom vereist!

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als DIV-medewerker, opgedaan in de afgelopen vijf jaar. Dit betekent dat je aantoonbare ervaring hebt met het registreren, metadateren en routeren van fysieke en digitale post, alsook het ordenen en bijhouden van fysieke en digitale dossiers in een documentmanagementsysteem (DMS).
 • Je bent aantoonbaar bestuurlijk-sensitief, bijvoorbeeld door werkervaring bij een gemeentelijke organisatie of de rijksoverheid, opgedaan in de afgelopen vijf jaar.
 • Je hebt uitstekende digitale vaardigheden (Excel, Word, Outlook).
 • Je hebt ervaring met het DMS Corsa.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend.

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Wat we van je vragen (wensen):

 • Je hebt ervaring bij de raadsgriffie.
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeente met meer dan 175.000 inwoners.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 40 46 00 27.

 

Contact

8 + 8 =