fbpx

Decentrale Information Security Officer (DISO)

Utrecht
Fulltime

Duur van de opdracht: 6 maanden
Optie tot verlenging:
ja
Uren per week:
36 uur
Solliciteren tot en met:
15 april 2020

Functieomschrijving

Je bent adviseur van het management en medewerkers van WenI op het gebied van Privacy en Informatiebeveiligingsbeleid (P&IB-beleid). Je vertaalt wet- en regelgeving en het gemeentelijk beleid naar de praktijk van WenI. Je stelt het management door middel van rapportages en adviezen in staat om regie op de realisatie te voeren. Hierbij werk je samen met de twee andere DISO’s van WenI, collega-adviseurs van IPM en met medewerkers van het primaire proces bij projecten, de inrichting van applicaties, processen en koppelingen.

Als DISO heb je dan ook een belangrijke signalerende functie rond privacy en informatiebeveiliging. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, vaak op lastige en politiek gevoelige dossiers. Je signaleert zelfstandig knelpunten rond P&IB en draagt actief bij aan het oplossen hiervan.

Je belangrijkste klant is dan ook je collega van WenI. Je helpt hen met het veilig omgaan met informatie. Je advies kenmerkt zich daarom door de balans tussen de voorschriften vanuit beleid, wet- en regelgeving en de uitvoerbaarheid in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Je werkt in breder verband samen met de Concern Information Security Officer (CISO), de Functionaris Gegevensverwerking (FG) en de DISO’s van de overige organisatieonderdelen van de gemeente Utrecht. Je werkt met hen samen voor een sterk P&IB-beleid van WenI en om je bijdrage te leveren aan gemeente brede vraagstukken.

Het team Informatie- en Procesmanagement (IPM) maakt deel uit van de uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht. Het team IPM combineert de kennis van processen en IT in het verbeteren van de informatievoorzieningen en processen

Profiel

Je beschikt over een stevige persoonlijkheid en weet je onafhankelijkheid op te stellen. Je hebt lef en drive om als kartrekker te fungeren. Je weet je actief te positioneren als een betrouwbare en gerespecteerde partner. Je neemt verantwoordelijkheid en bent transparant.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je werkt en denkt minimaal op hbo niveau
 • Je bent in bezit van één of meer van de volgende certificaten CIPP/e, CISSP-, CISM- of CISA
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van privacybescherming (GDPR), informatiebeveiliging (BIG/ BIO) en risicoanalysemethoden (DPIA, BIA etc.) en heb je mooie resultaten behaald.
 • Geef een beschrijving van je resultaten in recente opdrachten in de laatste drie jaar.
 • Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op vakgebied, bij voorkeur binnen de (gemeentelijke) overheid.
 • Je geeft op maximaal één A4-pagina aan waarom je de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Competenties

 • Als het gaat om adviesvaardigheden ben je een topper. Je beheerst het spel van kracht en tegenkracht. Je kunt meeveren en tegengas geven. Je bent in staat om op basis van scenario’s te adviseren en kunt kansen en risico’s inzichtelijk maken, waarbij je staat voor je mening maar nooit star wordt. Je weet anderen hierin mee te krijgen.
 • Je bent krachtig en professioneel. Je opereert zelfstandig maar je weet ook de verbinding te leggen naar je klant en partners (collega DISO’s).
 • Je bent gericht op ontwikkeling en vernieuwing en vindt het leuk om vanuit je eigen perspectief mee te bouwen aan de ontwikkeling van de organisatie en de afdeling.
 • Je floreert in een hectische omgeving.

Goed om te weten

 • De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 • Je kunt niet parkeren bij het Stadskantoor.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl