fbpx

Consulent gebiedsteam Jeugd en Veiligheid

Nijkerk
Parttime

Duur van de opdracht: tot 1 september 2020
Optie tot verlenging: twee maal drie maanden
Uren per week: 24
Solliciteren tot en met: 24 februari 2020
Contractduur: 6 maanden

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor vraagverheldering, analyseren van de situatie en de hulpvraag met de inwoner van Nijkerk en betrokkenen. Je geeft informatie en advies aan inwoners. Je helpt inwoners faciliteren bij het zoeken naar oplossingen in het eigen netwerk. Je gaat vaststellen voor welke hulpverlening de inwoner in aanmerking komt. Je draagt zorg voor het opstellen van een ondersteuningsplan, voor zover mogelijk samen met de inwoner en betrokkenen uit het sociaal netwerk. Je biedt kortdurende ondersteuning en laagfrequent contact. Je draagt zorg voor de coördinatie van zorg en het voeren van de regie. Je schat de veiligheidssituatie en het veiligheidsrisico in die dat met zich meeneemt. Bij onveiligheid, maak jij een veiligheidsplan inclusief bodemeisen. Je bent periodiek bereikbaar binnen kantoortijden voor consulatie/advies over veiligheid, casuïstiek en voor eropaf gaan wanneer er een crisis is in een gezin.

Andere taken zijn:

 • fungeren als schakel, onderhouden van contacten en leggen van verbindingen tussen de voorzieningen;
 • gebiedsgericht werken, onze contacten liggen bij scholen, gezondheidscentra, buurthuizen en/of in de wijk;
 • onderhouden van de verschillende netwerkcontacten.

Overige taken

 • deelnemen aan casuïstiekbespreking;
 • deelnemen aan collegiaal overleg;
 • deelnemen aan werkoverleg;
 • meedenken in beleid- en organisatieontwikkeling.

Eisen

 • Je hebt een registratie in kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ) en/of een beroepsregistratie (SJK, BIG). Het registratienummer plus de registratiedatum moet worden vermeld in het cv.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding in de richting van Pedagogiek, MWD of SPH.
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen drie jaar als jeugdconsulent bij een gemeente.
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met Jeugd en Gezin.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring met (v)echtscheidingen, het maken van veiligheidsplannen voor gezinnen.
 • Je hebt een gevolgde training Signs of Safety of vergelijkbare scholing/training.
 • Je bent beschikbaar maan-, woens- en vrijdag.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Goed om te weten

De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

13 + 2 =