fbpx

werken bij de gemeente Axiflex

Communicatieadviseur

Amsterdam
Fulltime

 

Duur van de opdracht: tot en met 31 december 2020
Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van twee jaar
Uren per week: 36
Solliciteren tot en met: 7 januari 2020

Voor het programma ondermijning genaamd ‘De Weerbare Stad’, en het programma drugs genaamd ‘Weerbare Mensen, Weerbare Wijken’, zoekt Axiflex namens de gemeente Amsterdam een communicatieadviseur.

Functieomschrijving

De adviseur heeft als eerste de belangrijke opdracht een communicatiestrategie voor beide programma’s op te stellen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de samenhang tussen deze twee programma’s. Daarnaast geeft de adviseur op onderdelen uitvoering aan deze strategie. De adviseur legt verbinding met organisatieonderdelen die verantwoordelijk zijn voor de invulling of anderszins raakvlakken hebben met de programma’s.

Jouw werkzaamheden:

 • opstellen communicatiestrategie voor beide programma’s;
 • vanuit communicatie samenwerkingsverband opzetten en onderhouden met aanverwante thema’s/organisatieonderdelen en programma’s binnen de gemeente (en externe betrokken partners);
 • (mede)ontwikkelen van en bijdragen aan de communicatieopgave van de verschillende maatregelen van beide programma’s, bijvoorbeeld bij het opstarten van een opleidingsprogramma;
 • zorgen voor gemeentelijke interne communicatie en kennisdeling;
 • strategie opstellen voor het delen van successen (in- en extern);
 • schrijven en redigeren van teksten, voor intranet/website/publicaties;
 • inhoudelijk voorbereiden perswoordvoering en intensief samenwerken met woordvoerders.

Wat we van je verlangen (eisen):

 • Je denkt en werkt op hbo-/wo-niveau. Dit blijkt duidelijk uit je cv.
 • Je hebt aantoonbare ervaring bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie, bij voorkeur in het veiligheidsdomein. Dit blijkt duidelijk uit je cv.
 • Je hebt als communicatieadviseur ervaring met een politiek-bestuurlijke omgeving. Dit blijkt duidelijk uit je cv.
 • Je beschikt over sterke adviesvaardigheden, hebt overtuigingskracht en ziet helder in wat wel en niet behoort tot de taken van communicatie en onderkent hoofd- en bijzaken. Je geeft hiervan een voorbeeld in het cv.
 • Je geeft op maximaal één pagina (A4) weer wat de motivatie is voor deze opdracht, met voorbeelden van vergelijkbare opdrachten en concreet behaalde resultaten.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).
 • Je hebt in de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.

Wat we van je vragen (wensen):

 • Je hebt ervaring als communicatieadviseur binnen thema’s met een grote maatschappelijke impact. Je geeft hiervan een voorbeeld in het cv.
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen een gemeentelijke organisatie en de gemeente Amsterdam, en met programma’s waaraan door meerdere organisatieonderdelen invulling wordt gegeven. Dit blijkt duidelijk uit je cv.

Goed om te weten

De opdrachtgever verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Neem rechtstreeks contact op met onze recruiter door te bellen of whatsappen naar: +31 6 23 85 34 94.

Contractduur 12 maanden

Over Axiflex

Axiflex detacheert direct inzetbare juridisch specialisten, beleidsadviseurs, IT’ers, Finance Profesionals, projectleiders en interim-managers binnen gemeentelijke organisaties en het bedrijfsleven. Onze specialisten zijn flexibel inzetbaar in een adviserende-, een management- of uitvoerende rol. Binnen Axiflex werken ervaren specialisten & young professionals.

Contact

13 + 1 =

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures.

Wij sturen je een email als wij een nieuwe vacature in het door jou aangegeven vakgebied hebben ontvangen