fbpx

Bestuur en Organisatie – Projectleider implementatie roosterregelingen

Amsterdam
Parttime

Start: z.s.m. – 6 maanden na startdatum
Optie tot verlenging:
ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Uren per week:
12-16 uur
Solliciteren tot en met:
woensdag 1 april 2020

Functieomschrijving

Op 8 januari 2019 heeft het college van B en W het gemeentebrede kader voor roosters vastgesteld. De Ondernemingsraad stemde op 12 december 2018 in met het kader. Vanuit de ‘1Amsterdam’-gedachte is er nu één set van afspraken die geldt voor ca. 3000 collega’s die in roosters werken. De volgende stap is het ontwikkelen van roosterregelingen voor alle clusters. Het GMT heeft ingestemd met de implementatie van het kader voor roosters zoals dat op 8 januari 2019 is vastgesteld door het college van B en W. Ook heeft het GMT ingestemd om uiterlijk 1 juli 2020 alle concept clusters roosterregelingen voor instemming in te dienen bij de Ondernemingsraad (OR). De verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van een roosterregeling per cluster is belegd bij de stedelijk directeuren van verschillende clusters. Je voert regie op de implementatie van de roosterregelingen.

Werkzaamheden

 • Clusterbreed regie voeren voor een uniforme implementatie van het kader voor roosters c.q. bij het opstellen van de verschillende clusterspecifieke roosterregelingen; de clusterroosterregeling voor het cluster Stadsbeheer dient in dit proces als voorbeeld;
 • De verschillende deelwerkgroepen per clusteraansturen, waarbij per cluster door de stedelijk directeur een projectleider is aangewezen en ondersteund wordt door een (strategisch) P&O adviseur
 • Zorg dragen voor onderling overleg en afstemming met de specifieke OR clustercommissies;
 • De inhoudelijke voortgang en resultaten periodiek rapporteren aan de stedelijk directeur en de procesvoortgang  aan de directie P&O.

Functie-eisen

Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je werkt en denkt minimaal op wo-niveau
 • Je bent in het bezit van een erkende hbo/wo opleiding
 • Je geeft op maximaal één A4-pagina aan waarom je de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie
 • Je hebt mi­ni­maal 5 jaar er­va­ring met projectmatig werken en/of het aansturen van implemenatietrajecten
 • Je hebt aan­toon­ba­re des­kun­dig­heid en ervaring binnen complexe gemeentelijke organisaties
 • Je bent in staat ac­tief te handelen en an­ti­ci­pe­rend op in­houd en in je con­tac­ten met col­le­ga’s en medezeggenschap
 • Je hebt ervaring binnen de gemeente Amsterdam en ervaring met roosters
 • Je bent in staat om complexe vraagstukken op een toegankelijke wijze te presenteren
 • Je hebt de afgelopen twee jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
 • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer)

Goed om te weten

De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl