fbpx

Beleidsontwikkelaar preventieve jeugdhulp en passend onderwijs

Leidschendam-Voorburg
Parttime

Standplaats: Leidschendam-Voorburg
Duur van de opdracht: 4 maanden
Optie tot verlenging: Mogelijk maar nog niet bekend
Uren per week: 16 tot 27
Solliciteren tot en met: dinsdag 4 februari 2020
Starten op: 13 februari 2020

Axiflex zoekt voor gemeente Leidschendam-Voorburg een beleidsontwikkelaar preventieve jeugdhulp en passend onderwijs.

Functieomschrijving

In deze opdracht houd je je bezig met een tweetal dossiers: jeugdpreventie (opgroeien & opvoeden) en passend onderwijs.
Werkzaamheden die je op gaat pakken zijn met name:

Preventieve jeugdhulp – op dit dossier is een kerntaak het begeleiden van de subsidietafel Opgroeien en Opvoeden, één van de subsidietafels voor de transformatie van het voorliggend veld. Het doel van deze transformatie is om inwoners in staat te stellen zo lang mogelijk regie te voeren over hun eigen leven en hun welbevinden te vergroten. Dat doen we door partijen in het voorliggend veld beter met elkaar te verbinden en te versterken, de vraag van de klant meer centraal te stellen en de verschillende soorten dienstverlening beter aan elkaar te verbinden. Je vormt aan de subsidietafel een koppel met de voorzitter. Jullie trekken gezamenlijk op. Daarbij ligt bij de voorzitter de nadruk op het proces en de relaties. De inhoudelijk beleidsmedewerker legt meer nadruk op de inhoud, maar in de praktijk sta je voor het totale resultaat aan de lat. In de rol van inhoudelijk medewerker houd je je vooral bezig met beleidsontwikkeling vanuit informatiegestuurd werken, het begeleiden van partners naar zelforganisatie, beleidsevaluatie door het ontwikkelen van monitoringsinstrumenten en het netwerken met verschillende tafels. Het is noodzakelijk dat je je snel de lokale organisaties met hun activiteiten, werkwijzen en financiën eigen kan maken om van daaruit ontwikkelpunten te benoemen en te sturen op transformatie.

Passend onderwijs – De verdere ontwikkeling van passend onderwijs met de regiogemeenten, de samenwerkingsverbanden en de uitvoerende afdeling heeft een complexe dynamiek. Het bieden van een juiste onderwijsplek voor ieder kind, zo nodig aangevuld met zorg, vraagt een duidelijke definiëring van rollen, taken en verantwoordelijkheden. Je staat aan de lat voor onderwerpen als het herdefiniëren van het regionaal overleg, overbruggingszorg en de ontwikkeling van onderwijsjeugdhulparrangementen.

Je precieze pakket wordt in overleg met je twee directe collega’s bepaald.

Wat we van je verlangen (eisen):

 • Per 13 februari beschikbaar voor 16 uur per week, per 1 april voor 27 uur per week voor de duur van in totaal 4 maanden.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
 • Een afgeronde opleiding op wo niveau.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsontwikkelaar bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar.
 • Aantoonbare kennis van jeugdpreventiebeleid en passend onderwijs beleid, opgedaan in de afgelopen 2 jaar
 • Aantoonbare werkervaring met het participeren in regionale samenwerkingsverbanden.
 • Aantoonbare werkervaring met bestuurlijke advisering en het opstellen van plannen met input van verschillende partijen.


  Competenties

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit
 • Regisseren
 • Omgevingsbewustzijn
 • Netwerken


  Sollicitatieprocedure

  De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

  Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

  Arbeidsvoorwaarden

  Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.

  Geïnteresseerd?
  Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

Contact

1 + 13 =